Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Θλιβερά τα σχόλια για το νέο ΕΣΡ. Ο πρόεδρος της Βουλής πανηγυρίζει για τους εκλεκτούς στο νέο ΕΡΣ. Ορισμένοι ικανοί αλλά και γνωστοί οπορτουνιστές της διαπλοκής, γηράσαντες όλων των καταστάσεων και υπηρέτες πολλών αφεντάδων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Αριστεράς.

Θλιβερά τα σχόλια για το νέο ΕΣΡ. Ο πρόεδρος της Βουλής πανηγυρίζει για τους εκλεκτούς στο νέο ΕΡΣ. Ορισμένοι ικανοί αλλά και γνωστοί οπορτουνιστές της διαπλοκής, γηράσαντες όλων των καταστάσεων και υπηρέτες πολλών αφεντάδων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Αριστεράς.Πηγή: nonpapernews.gr

Περιχαρής ο κ.Βούτσης επικαλείται απόλυτη συμφωνία της σημερινής προσωρινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και -όπως λέγεται- γνωστών καραμανλικών κύκλων, με σημαίνουσα φαυλοκρατική δράση από την εποχή του Θεοδ. Ρουσσόπουλου.
Την αισιοδοξία του ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επιτευχθεί συναίνεση των 4/5 της Βουλής για την συγκρότηση του νέου ΔΣ του ΕΣΡ και θα αποτραπεί έτσι το ενδεχόμενο να αναγκαστεί η κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την υπέρβαση του αδιεξόδου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξουμε» είπε ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου καταγράφηκαν σημάδια συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων στις προτάσεις της Βουλής. Ο κ. Βούτσης ανέφερε, μάλιστα, ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κράτησαν θετική στάση στα ονόματα που τους πρότεινε το Προεδρείο της Βουλής με αποτέλεσμα να αισιοδοξεί. Μάλιστα, αν όλα εξελιχθούν ομαλά τότε η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, θα παγώσει την επεξεργασία της νομοθετικής ρύθμισης που ετοίμαζε για να μεταφέρει αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στο υπουργείο Επικρατείας σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από τις διακοπές των εορτών η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να καταθέσει σχετική τροπολογία στη Βουλή αλλά τελικά δεν το έπραξε εξαντλώντας τα περιθώρια για ευοίωνη κατάληξη.
Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στη διαδικασία ελέγχου των δηλώσεων Πόθεν Έσχες. Συγκεκριμένα προανήγγειλε ότι ο έλεγχος θα συνεχίσει να είναι δειγματοληπτικός για τους απλούς υπόχρεους αλλά θα καταστεί υποχρεωτικός για όλους τους ανώτερους αξιωματούχους, ανώτατους δικαστικούς, δημόσιους λειτουργούς, εκδότες κτλ. Επίσης ανακοίνωσε ότι η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα ελέγχει εφεξής μόνο τις περιουσιακές δηλώσεις των πολιτικών προσώπων και οι υπόλοιποι υπόχρεοι θα ελέγχονται πλέον από τον Άρειο Πάγο.
----ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΌ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΆΛΕΣΕ ΠΟΛΛΛΑ ΣΧΌΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΠΡΟΒΟΛΉ
Ορισμένοι ικανοί και άξιοι, μαζί με ανθρώπους όλων των καταστάσεων, των Κυβερνήσεων και της πολιτικής διαπλοκής.
Υπερήλικες αρκετοί, δήθεν ανεξάρτητοι και αυτόνομοι ορισμένοι αλλά παράλληλα εραστές της κρατικής εξουσίας. Άλλοι κατηγορούνται από χρόνια ως καθηγητές στην πολιτική διαπλοκή μετακινούμενοι από στρατόπεδα αυλικών σε άλλα στρατόπεδα επί δεκαετίες, «ευέλικτοι» κόλακες και πρόθυμοι υποτακτικοί.
Πασίγνωστοι ορισμένοι για την έλλειψη παραγωγής έργου ουσίας, μεγάλες διοικητικές ανεπάρκειες, γενικόλογα οράματα αλλά και εκρήξεις εγωισμού και ρήξεων όταν αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια τους. Παρόλα αυτά τα καταφέρνουν διαρκώς και γίνονται νέοι επίλεκτοι στα πιο ετερόκλιτα στρατόπεδα. Με νέες διασυνδέσεις από τον Καραμανλή στον Σαμαρά, από τη Συμμαχία στην ΝΔ, από τον Μητσοτάκη στον Εβερτ, σε διάφορους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ προσκολλημένοι κατά καιρούς, στον Λαλιώτη και τους σημιτικούς, από τον Βενιζέλο και στον Γιωργάκη κάνοντας ασύλληπτα «άλματα υπέρβασης» και μάλλον ιδεολογικού σαλταδορισμού.
Πρωτομάστορες ορισμένοι στις δημόσιες σχέσεις και στην εξεύρεση διαρκώς« νέων αφεντάδων» από την μητσοτακική δεξιά, τον Ρουσσόπουλο και τον Κώστα Καραμανλή. το ΠΑΣΟΚ, τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την εποχή του ΚΚΕ εσωτ. ως αφετηρία της ευέλικτης καριέρας τους..
Καθηγητές και δημοσιογράφοι με στίγμα Κουμουνδούρου και Παυλόπουλου, υποστηρίζουν ορισμένοι για τις προτάσεις του προέδρου της Βουλής, που αποτελούν χλεύη της ανανέωσης.
Σε λίστα προσώπων που μπορούν να συγκεντρώσουν την έγκριση των 4/5 της Βουλής φαίνεται ότι έχει καταλήξει ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης για την συγκρότηση του Εθνικού Τηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ).
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Βούτσης πραγματοποίησε νέο γύρο τηλεφωνικών συνομιλιών με τους εκπροσώπους των κομμάτων και τους παρέδωσε την δική του λίστα με εννιά πρόσωπα που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία και να στελεχώσουν την Ανεξάρτητη Αρχή.
Πρόκειται για προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού χώρου που πολιτικά πρόσκεινται είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στο λεγόμενο «καραμανλικό» στρατόπεδο.
Τα πρόσωπα που δεν αποτελούν την τελική πρόταση του Προέδρου αλλά μια πρώτη βάση συζήτησης είναι οι:
• Λαοκράτης Βάσσης, συγγραφέας και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς,
• Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος και πρώην υπηρεσιακός υπουργός,
• ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζαννετάκος,
• ο καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός,
• ο δημοσιογράφος Κώστας Αγγελόπουλος,
• ο καθηγητής επικοινωνίας και πολιτισμού Βασίλης Καραποστόλης,
• η Φάνη Πετραλιά δημοσιογράφος και γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ,
• ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης
• και ο καθηγητής Ανδρέας Νοταράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές του κ. Βούτση με τους εκπροσώπους των κομμάτων γίνονται σε καλό κλίμα και οι πρώτες ενδείξεις επιτρέπουν την επίτευξη συναίνεσης τουλάχιστον με ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζονται επιφυλάξεις κυρίως για το πολιτικά «κοκκινογάλαζο» στίγμα των προτεινόμενων προσώπων.
Σε κάθε περίπτωση οριστικές και επίσημες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου.
Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ αποτελείται από εννέα μέλη από τα οποία ένας ορίζεται ως πρόεδρος και ένας ως αντιπρόεδρος. Τα μέλη του συμβουλίου εκλέγονται ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής και επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εφόσον υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον τεσσάρων πέμπτων.
Η θητεία των μελών του συμβουλίου είναι τετραετής και ανανεώνεται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας του. Αυτό δεν ισχύει για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο οι οποίοι διορίζονται για πλήρη θητεία. Τα μέλη του ΕΣΡ δεν μπορούν να επιλέγονται για περισσότερες από δύο θητείες και σε περίπτωση θανάτου ή παραίτησης ενός από αυτών, νέο μέλος επιλέγεται και το αντικαθιστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.