Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Κατάντια: Οι σημερινοί νέοι δεν ξέρουν ποιός είναι ο Αξαρλιάν...- Ένα τεστ από τον Κώστα Μπογδάνο στον ΣΚΑΙ

Πριν από λίγο ο Κώστας Μπογδάνος, ρώτησε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον ΣΚΑΙ κάποιες σπουδάστριες μιας σχολής αισθητικής, που παρακολουθούσαν τη ροή των ειδήσεων, αν γνωρίζουν ποιός είναι ο Θάνος Αξαρλιάν*.
Η ερώτηση ετέθη στο πλαίσιο της συζήτησης για το έργο που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο και ο οποίο στηρίζεται και στο βιβλίο του τροομοκράτη, δολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού.
Δυστυχώς καμιά από τις σπουδάστριες δεν είχε ξαναακούσει το όνομα του Θάνου Αξαρλιάν.

Η διαγραφή της ιστορικής μνήμης από τη νεολαία οδηγεί στην καθυποταξή της. Και για τη διαγραφή αυτή της πρόσφατης ιστορικής μνήμης ευθύνη έχουμε όλοι, αλλά κυρίως εκείνοι που εξακολουθούμε και προτιμούμε τον καναπέ του σπιτιού μας, από τη διαμαρτυρία σε οποιονδήποτε εξακολουθεί το έργο των τρομοκρατών σκοτώντας την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

*Θυμίζουμε ότι ήταν μεσημέρι της 14ης Ιουλίου 1992. Ο Θάνος Αξαρλιάν, μόλις 20 χρονών, περπατούσε στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλής. Είχε μόλις βγει  στο πεζοδρόμιο. Η φονική ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με στόχο τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά σκότωσε το αθώο παιδί. Δίπλα στο σημείο που σκοτώθηκε, ο παράδρομος φέρει, πλέον, το όνομά του.

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.