Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ανίθετος με τις αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Εσωκομματικό θέμα στη ΝΔ από τη στάση του Βασ. Κορκίδη- Κόντρα με τον Μίχαλο

Εσωκομματικό ζήτημα έχει προκαλέσει στη ΝΔ η στάση υπέρ της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδη και η αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο, χωρίς όμως να επηρεάζει τη στάση των υποψηφίων αρχηγών, αφού και Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην αύξηση.

Αντίθετος στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έδωσε όμως έμφαση στο ζήτημα των αυξημένων εισφορών που φέρνει σε βάρος των ελευθέρων επαγγελματιών το σχέδιο της κυβέρνησης. Επιβαρύνσεις που χαρακτήρισε ως το «απόλυτο αντικίνητρο» και τόνισε ότι οδηγούν νομοτελειακά στην μαύρη εργασία.


Σημείωσε εξάλλου ότι και το ποσοστό αναπλήρωσης το πληρώνει τελικά εκείνος που δουλεύει περισσότερο και καταβάλλει μεγαλύτερες εισφορές.

Επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έχει δεχθεί καμία πίεση να βάλει πλάτη για το Ασφαλιστικό αν εκλεγεί πρόεδρος, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν και δεν θα πει όχι σε καμία συζήτηση με οποιονδήποτε, «δεν θα υπάρξει α λα καρτ στήριξη μιας κυβέρνησης που αναζητά δεκανίκια».

Τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ότι τα πράγματα δεν θα είχαν φθάσει ως εδώ αν δεν είχε μεσολαβήσει η τραγική επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών το προηγούμενο έτος, λόγω της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ακριβώς αντίθετη θέση από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος στη συνάντηση που είχαν παραγωγικοί και εργοδοτικοί φορείς στο Μαξίμου συμφώνησε στην προσωρινή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών. Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Κορκίδης υποστηρίζει τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος είναι αντίθετος με τη στάση που τήρησε στο Μαξίμου

Κατά της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών τάχθηκε ο Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο οποίος στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη. Μάλιστα ο κ. Μίχαλος επέπληξε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ τον κ. Κορκίδη γιατί πήγε στο Μαξίμου. "Γιατί με κάλεσαν", απάντησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Επικριτικός για τη στάση του κ. Κορκίδη ήταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ως γνωστόν έχει συνταχθεί με τον κ. Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο.

Είναι εμφανές ότι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών έχει προκαλέσει εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ, το οποίο όμως είναι φανερό ότι δεν συνδέεται με τις θέσεις των δύο υποψηφίων αφού τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Μεϊμαράκης έχουν ταχθεί κατά της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.

rigillis18.blogspot/ N. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.