Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ - Η Αριστερά ποτέ μέχρι σήμερα δεν στήριξε απόψεις τρομοκρατών- Σάλο έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει έργο βασισμένο στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού



Όταν μια κοινωνία καταρρέει, η κατάρρευση ξεκινά από την παιδεία και τον πολιτισμό.
Την κατάρρευση στην παιδεία τη ζούμε εδώ και χρόνια. Το ίδιο θα μπορούσε κανείς να πει και στον πολιτισμό. Έρχεται όμως στιγμή που συμβαίνει ένα γεγονός που θεωρείται ότι αποτελεί τη σταγόνα η οποία ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης.
Η απόφαση του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσει έργο βασισμένο στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού, αποτελεί την αποκορύφωση της
εξαθλίωσης ενός συστήματος που αυτοαποκαλείται Αριστερό, αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από έναν εσμό ανιστόρητων και ηθικά ξεπεσμένων που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης για την δημιουργία μιας κοινωνίας η οποία στηρίζεται στη λογική της αγραμματοσύνης, της έλλειψης παιδείας και της λογικής της ήσσονος προσπάθειας.
Ο οποιοσδήποτε ιδιώτης έχει κάθε δικαίωμα να ανεβάσει οποιοδήποτε έργο. Σε μια δημοκρατία κριτής του θα είναι το κοινό.
Σε μια δημοκρατία όμως το Εθνικό Θέατρο, τη λειτουργία του οποίου πληρώνουν οι φορολογούμενοι και σκοπός της ύπαρξής του είναι κυρίως παιδευτικός, δεν δικαιούται να ανεβάσει έργο το οποίο στηρίζεται στο βιβλίο κάποιου που οι απόψεις του στάζουν ακόμα από το αίμα αθώων θυμάτων, αφού ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τα εγκλήματά του.
Ο υπουργός Πολιτισμού, κατά τη σύντομη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας στάθηκε μοιραίος για την εκπαίδευση. Τώρα το ίδιο πρόσωπο προσπαθεί να ξεθεμελιώσει τον πολιτισμό.
Η ΝΔ και γενικά η αντιπολίτευση πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και σκληρά, αν φυσικά καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται απλά για μια άστοχη ενέργεια αλλά, αν κρίνουμε από την ανακοίνωση της διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο που έχει στόχο την ίδια την κοινωνία. 
Σκληρή πρέπει να είναι η αντίδραση του ΚΚΕ, γιατί η Αρσιτερά των Μπαλτάδων του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή Αριστερά η οποία ποτέ δεν στήριξε απόψεις τρομοκρατών και πάντα στήριζε τον πολιτισμό αυτού του τόπου.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.