Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η... ασφάλεια των Βρυξελλών και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος



Από την ασφάλεια των Βρυξελλών παρακολούθησε την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Και όπως μαθαίνουμε δεν αναμείχθηκε στην διαδικασία εκλογής, τηρώντας ίσες αποστάσεις απ όλους τους υποψηφίους. Άλλωστε είναι μετρ, στον χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.
Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ, αλλά στην πορεία απέσυρε την υποψηφιότητα του και στήριξε τον Αντώνη Σαμαρα.  

Ο επίτροπος Μετανάστευσης  ήλθε στην Αθήνα και ψήφισε και στους δύο γύρους, χωρίς βέβαια να αποκαλύψει την προτίμηση του. Λευκό πάντως δεν έριξε. Μετά αναχώρησε για τις Βρυξέλλες όπου προτίθεται να μείνει μέχρι τη λήξη της θητείας του. Αυτό  δεσμεύτηκε και στον πρόεδρο της Ε.Ε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν του προτάθηκε το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης.
Τότε, ο κ. Γιούνκερ ρώτησε ευθέως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο αν θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ και η απάντηση που έλαβε ήταν ένα κατηγορηματικό όχι.
Μόνο για το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα θυσίαζε τις Βρυξέλλες ο Δημητρης Αβραμοπουλος. Τον πρόλαβε όμως στη τελική ευθεία ο Προκόπης Παυλόπουλος.      

rigillis18.blogspot/Κ. Αθανασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.