Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σήμερα η πρώτη αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη για το ασφαλίστικό, με την Ελλάδα στο πόδι να διαμαρτύρεται



Σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να αποδείξει στη Βουλή την προεκλογική του δήλωση ότι με τον ίδιο πρόεδρο της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα περάσει καλά.
Η πρώτη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή θα γίνει σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός θα αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει με τη Βουλή ουσιαστικά αποκλεισμένη από διαδηλωτές, και τις αντιδράσεις με τα μπλόκα των αγροτών να έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός  θα ζητήσει από τη ΝΔ να πει ξεκάθαρα τη θέση της για το ασφαλιστικό, αλλά ο πρόεδρος της Ν.Δ  πάει καλά προετοιμασμένος σε αυτή τη μάχη και δεν θα αφήσει τίποτε να πέσει κάτω, χωρίς να το σηκώσει.  Αυτό τουλάχιστον λένε οι συνεργάτες του οι οποίοι επιπλέον έχουν λάβει υπόψη τους και το παιχνίδι των διαρροών που παίχθηκε σε βάρος της Ν.Δ στην πρώτη συνάντηση τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη φορά δεν πρόκειται να ανεχθεί ψευτοπαλικαριές από τον Αλέξη Τσίπρα και αν αντιληφθεί κάτι τέτοιο είναι έτοιμος για σκληρό ροκ και όποιος αντέξει.
Πρόκειται για την πρώτη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα η οποία έρχεται σε μια καθοριστική στιγμή καθώς συμπίπτει αφενός με την επέτειο της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό κυβέρνηση από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος βλέπει τόσο το κόμμα του όσο και τη δική του δημοτικότητα να κατρακυλά δημοσκοπικά, γεγονός που προκαλεί στον ίδιο και στο κόμμα του πρόσθετη πίεση. Την πίεση αυξάνουν όχι μόνο οι κοινωνικές αντιδράσεις αλλά και το γεγονός ότι απέναντί του θα έχει έναν νέο πολιτικό αρχηγό ο οποίος τη μόνη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στο κόμμα του και στην εκλογική βάση που τον ψήφισε, είναι ότι θα λέει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.
Η κόντρα  Μητσοτάκη- Τσίπρα δεν αναμένεται να περιορισθεί στο ασφαλιστικό για το οποίο θα πει ότι είναι απόρροια των λανθασμένων επιλογών που έκανε η κυβέρνηση επί ένα χρόνο, αλλά θα επεκταθεί και σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.
Είναι γεγονός πάντως ότι όλοι, πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι, αναμένουν με ενδιαφέρον την παρουσία Μητσοτάκη στη Βουλή, καθώς μέσα από την αντιπαράθεσή του με τον κ. Τσίπρα θα δώσει το αντιπολιτευτικό του στίγμα και θα γίνει εμφανής η στρατηγική του απέναντι στην κυβέρνηση.
Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι μέσα και από προτάσεις που θα καταθέσει, να καταδείξει ότι η ΝΔ μετατρέπεται σε μια εναλλακτική, αξιόπιστη δύναμη διακυβέρνησης, την οποία μπορεί να εμπιστευθεί η κοινωνία.
Rigillis18.bogspot/Akis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.