Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εντολή για λίττότητα στη ΝΔ από τον Μεϊμαράκη- Τιτάνια προσπάθεια για να συμμαζέψει τα οικονομικά του κόμματος που ξέφυγαν επί Σαμαρά

Εντολή σε στενούς του συνεργάτες να συμμαζέψουν τα οικοννομικά της ΝΔ έχει δώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς τα χρέη του κόμματος και οι υποχρεώσεις της κεντρικής διοίκησης απέναντι σε υπαλλήλους και προμηθευτές αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του νέου προέδρου.
Ήδη πληρώθηκαν οι υπάλληλοι τον μισθό του... Φεβρουαρίου
καθώς και το επίδομα της άδειάς τους, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης σκέπτεται να προτείνει στους προμηθευτές που επί μήνες ή και χρόνια είναι απλήρωτοι κάποιον διακανονισμό ώστε με την κρατική επιχορήγηση του 1,5 εκατ. ευρώ που δικαιούται η ΝΔ να μπορέσει να καλύψει κάποιες από τις πολλές υποχρεώσεις που κληρονόμησε από τον κ. Σαμαρά.
Η απόφαση για επιστροφή στη Ρηγίλλης θεωρείται ειλημμένη καθώς από εκεί θα εξοικονομηθούν περίπου 45.000 ευρώ το μήνα ενώ είναι πιθανόν να ζητήσει από τη ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης να συντηρεί πλέον μόνη της τα γραφεία της στηριζόμενη στα μέλη και φίλους της περιοχής και όχι στη χρηματοδότηση από το κόμμα.
Αρνητικός είναι ο κ. Μεϊμαράκης και στη διατήρηση του καθεστώτος των δωρεάν κινητών σε πολλά στελέχη του κόμματος. "Εδώ είμαστε όλοι για να προσφέρουμε και όχι για να πάρουμε από τη ΝΔ", έλεγε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε αυστηρές εντολές στον Γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο να συνεργασθεί με τις οικονομικές υπηρεσίες και να κάνουν αιματηρές οικονομίες ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός στις δαπάνες του κόμματος.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό πρόθεση του προέδρου της ΝΔ είναι να περιορίσει και το προσωπικό της Κεντρικής Διοίκησης το οποίο επί εποχής Σαμαρά διπλασιάσθηκε και έφθασε περίπου τους 230 υπαλλήλους!!!
Είναι σαφές ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει βάλει ως στόχο να έχει σύντομα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των δαπανών, ώστε να έχει το πλεονέκτημα να "χτυπήσει πόρτες" φίλων του κόμματος για οικονομική ενίσχυση.

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.