Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ανησυχία του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια στα Βαλκάνια σε περίπτωση Grexit- Δηλώσεις του Αναπληρωτή ΓΓ της Συμμαχίας



Πολλά ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τις επιπτώσεις ενός Grexit στην οικονομία της Ελλάδας, της Ευρώπης, αλλά και γενικότερα της υφηλίου.
Ωστόσο η σημαντικότερη επίπτωση, αυτή που αφορά τη γεωπολιτική θέση της χώρας και γενικότερα των Βαλκανίων, περιγράφεται σε δηλώσεις του αναπληρωτή ΓΓ του ΝΑΤΟ, όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ του Bloomberg που
αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα iefimerida.
Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής:
Φόβοι για την ασφάλεια σε περίπτωση Grexit εκφράζει το ΝΑΤΟ, καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Οργανισμού θα υπάρχουν σημαντικές συνέπειες.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αλεξάντερ Βέρσμποου τόνισε πως τυχόν έξοδος της χώρας από το ευρώ θα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια.
«Έχει όντως επιπτώσεις για το NATO», υποστήριξε σε συνεδρίαση στην Μπρατισλάβα, υπογραμμίζοντας πως «μας ανησυχεί».
Το δίκτυο επικαλούμενο δηλώσεις του πρώην Γερμανού πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Βόλφγκανγκ Ισιντζερ, η ελληνική κρίση θα μπορούσε να σημάνει αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.
«Αν η Ελλάδα φύγει, στοιχηματίζω ότι στην Μόσχα θα εκτιμηθεί ως επιβεβαίωση της ρωσικής θεωρίας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε παρακμή και πρόκειται να διαλυθεί», τόνισε, συμπληρώνοντας πως στα Βαλκάνια δεν επικρατεί σταθερότητα και ηρεμία.
«Χρειαζόμαστε την σταθεροποιητική δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλες τις πλευρές. Αν η Ελλάδα αποχωρήσει τότε θα είναι τρομερό», κατέληξε.
Οι επισημάνσεις του αναπληρωτή ΓΓ του ΝΑΤΟ αφορούν μεν την περιοχή αλλά δεν αναφέρονται καν στην εσωτερική ασφάλεια στην Ελλάδα. Μια χώρα όπου περισσότερο από το 20% των κατοίκων της είναι νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες, και οι οποίοι στην εξέλιξη μιας κοινωνικής κτίσης που θα επακολουθήσει ενός Grexit, είναι άγνωστο πώς θα συμπεριφερθούν.

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.