Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Γιατί μας πέταξαν όχι από το χθεσινό Eurogroup;- Στα χέρια τα δικά μας είναι η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ.



Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν γιατί στο χθεσινό Eurogroup διεκόπη η συζήτηση, έβγαλαν έξω τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη και μετά συνέχισαν.

Η απάντηση είναι απλή:


Γιατί μέχρι κάποια στιγμή, που ο κ. Βαρουφάκης μετείχε, οι λοιποί υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε γίνει. Μόλις ο κ. Βαρουφάκης τους εξήγησε και απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση ενός μηνός στο υπάρχον πρόγραμμα, θεώρησαν ότι την Τετάρτη το πρωί, αφού η Ελλάδα δεν θα έχει εκπληρώσει την Τρίτη το βράδυ τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ, και θεωρώντας δεδομένο το αποτέλεσμα του  δημοψηφίσματος γιατί το ερώτημα είναι παραπλανητικό και συνεπώς ο λαός θα ψηφίσει «όχι», θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο, δηλαδή πιστωτικό γεγονός και «όχι» στο δημοψήφισμα, θέση που προωθεί και η κυβέρνηση, εκτιμούν ότι οδηγούν σε έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ. Γιατί η Ελλάδα μη έχοντας ευρώ να πληρώσει τις εσωτερικές της ανάγκες, θα αναγκαστεί μόνη της να βγει από την ευρωζώνη για να μπορέσει να τυπώσει δικό της πληθωριστικό νόμισμα που θα μοιράζει στους ιθαγενείς Έλληνες…

Θεωρώντας δεδομένη την έξοδό μας από το ευρώ, έκριναν σκόπιμο να συζητήσουν πώς θα οχυρώσουν τις δικές τους οικονομίες απέναντι στις συνέπειες που θα υπάρξουν από την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ.

Δεν ήταν δυνατόν την επόμενη ημέρα να τη συζητούν με κάποιον που δεν θα μετέχει στην ομάδα τους, στη ζώνη του ευρώ.

Αυτή η συζήτηση, σκέφτηκαν προφανώς, αφορά μόνο εκείνους που θα εξακολουθήσουν να μετέχουν στη ζώνη του ευρώ. Και επειδή η Ελλάδα με τη στάση της επέλεξε να μη μετέχει, μας είπαν «παρακαλώ περάστε έξω γιατί τώρα πρέπει να συζητήσουμε πώς θα προστατεύσουμε τα του οίκου μας, πώς θα προστατευθούμε από εσάς».

Δηλαδή μας θεωρούν ήδη εκτός ευρώ και οργανώνουν την άμυνα των οικονομιών τους… Μας θεωρούν ήδη ξοφλημένους…

Μήπως πρέπει με την ψήφο μας να δείξουμε ότι άλλο η ανεύθυνη κυβέρνηση Τσίπρα και άλλο οι υπεύθυνοι Έλληνες που έχουμε μοχθήσει για να μπούμε αλλά και για να παραμείνουμε μέχρι σήμερα στο ευρώ;

Από την ψήφο μας εξαρτάται αν θα αφήσουμε να μας παρασύρουν στον όλεθρο οι ανεύθυνοι αριστεροψεκασμένοι ή θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Στα χέρια μας κρατάμε το αύριο της Ελλάδας.

Εμείς, πλέον, θα είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι προκύψει. Όχι ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψαν τον πραγματικό εαυτό τους. Εμείς θα τους ακολουθήσουμε;

Rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.