Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου... Η παραφροσύνη σε όλο της το μεγαλείο!!!

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές των λουλουδιών μεταξύ του τέως Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της νυν προέδρου της Βουλής... Αυτοκράτειρας Ζωής Κωνσταντοπούλου
Η Αυτού Μεγαλειότης Ζωή μετά τους αστυνομικούς, τον βενζινά, τον φρούραρχο, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια κλπ (κοντεύω να ξεχάσω τον κατάλογο...), έχει πάρει εργολαβία τις επιθέσεις εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Σήμερα η Πρόεδρος Ζωή εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του  Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή την απόφασή του να επικαλεστεί φόρτο εργασίας και να μην παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής για την ακρόαση που είχε ζητήσει η Πρόεδρος της Βουής. Η κα Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε την επιστολή Στουρνάρα με την οποία συνοδεύθηκε η έκθεση νομισματικής πολιτικής ως απαράδεκτη και ύποπτη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υπέσκαψε την κυβερνητική πολιτική .
Ακούγοντας πάντως  την Πρόεδρο της Βουλής να ανοίγει πάλι θέμα βίαιης προσαγωγής του κ. Στουρνάρα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης της απάντησε με ένα απίστευτο δούλεμα: « Τόλμησε ο Στουρνάρας να σας ταπεινώσει; Χειροπόδαρα να έρθει. Τον φρούραρχο να του στείλετε και να τον μαστιγώνει από πίσω. Τόλμησε να ταπεινώσει την Πρόεδρο της Βουλής; Μαζί σας κυρία Πρόεδρε. Να πάρετε τον αστυνομικό διευθυντή που του κάνατε παρατήρηση να πάει να τον φέρει. Μαζί σας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής πάντως υπενθύμισε με νόημα ότι  το Μέγαρο Μαξίμου απεδέχθη και την επιστολή του κ. Στουρνάρα και την έκθεση νομισματικής πολιτικής χωρίς να εκφράσει δυσαρέσκεια όπως η κα Κωνσταντοπούλου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος είπε ότι δεν φανταζόταν ποτέ ότι η συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου θα τον έκανε να υπερασπιστεί τον Στουρνάρα, ο οποίος ήταν η αφορμή για να τον διαγράψει στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς.
Επεισόδιο έγινε όμως και με τον κ. Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ ο οποίος σε επίπληξη της κυρίας Κωνσταντοπούλου, απάντησε: "Σιγά μη μας κάνεις ντα... "
Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η κα Κωνσταντοπούλου είπε ψέματα για τη στάση του ΚΚΕ στη Διάσκεψη με αποτέλεσμα νέο καυγά και απίστευτους διαλόγους:
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα αυτά αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Δεν σας επιτρέπω όταν λέτε ψέματα . Είστε κοινή συκοφάντης. Δεν είστε τιμητής των πάντων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε απρεπής. Δεν τιμάτε τις παραδόσεις του κόμματος από το οποίο προέρχεστε.
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Σε όσους λένε ψέματα και είναι συκοφάντες όπως εσείς τους συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Είπατε ψέματα για τη στάση των εκπροσώπων μας στη Διάσκεψη των Προέδρων. Όποια λέει ψέματα δεν μπορώ να της έχω εμπιστοσύνη. Είσαι κοινή συκοφάντρια.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ελπίζω να καταγράφηκε από τις κάμερες ο τρόπος με τον οποίο χαριεντιζόσασταν με τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τραγάκη
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Την κουκούλα να βγάλεις. Την βγάλατε την κουκούλα;
 
Λεουτσάκος: Ο Στουρνάρας έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του σκληροπυρηνικού εγκεφάλου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Λεουτσάκου ο οποίος συντάχθηκε απόλυτα με την Πρόεδρο της Βουλής (ήταν από τους ελάχιστους) χαρακτηρίζοντας τον κ. Στουρνάρα ως «τοποτηρητή» των δανειστών και ζητώντας την παραίτησή του από τη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. «Ο κ. Στουρνάρας έχει ρόλο τοποτηρητή των συμφερόντων των δανειστών. Δεν υπάρχει κανείς υπεράνω κριτικής. Ο κ. Στουρνάρας δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι στην πολιτική ζωή 25 χρόνια και έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο για την καταστροφή της χώρας από τη δεκαετία του '90, που οδήγησε τη χώρα πλασματικά εκεί που την οδήγησε.  Θα έπρεπε να διευκολύνει και να έχει ήδη παραιτηθεί».

Δεύτερος γύρος Ζωής – Μεϊμαράκη

Στα μέσα της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Βουλής έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει ότι ο κ. Μεϊμαράκης είχε αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας χαρακτηριστικά: « Ο κ. Μεϊμαράκης έχει εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, αλλά έχει αποχωρήσει…όπως άλλωστε προβλέψαμε». Ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για το σχόλιο της και επέστρεψε φουριόζος στην Επιτροπή προκαλώντας δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως έχει και η εκτίμηση που εξέφρασε ο κ. Μεϊμαράκης ότι η κα Κωνσταντοπούλου τα κάνει όλα για να εξυπηρετήσει την προσωπική της ατζέντα και να πλήξει τον Πρωθυπουργό.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μπήκατε με τη γνωστή μαγκιά στην αίθουσα.
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Θέλετε να με ταπεινώσετε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε διαρκώς συμπεριφερόμενος με αντικοινοβουλευτικό τρόπο
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Γιατί είπατε από μικροφώνου ότι ζήτησα τον λόγο και έφυγα ενώ δεν είχε γίνει ποτέ αυτό.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Λάβατε τον λόγο με τον γνωστό τσαμπουκά. Έχετε κομματικές σκοπιμότητες που δεν με απασχολούν
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Μεγάλη απρέπεια εκ μέρους σας. Δεν ξέρω αν εξυπηρετεί την δική σας προσωπική ατζέντα. Δεν σας αξίζει. Πέστε ένα συγγνώμη να τελειώνουμε. Δεν έχετε δικαίωμα να ταπεινώνετε κάθε βουλευτή. Η κυβέρνηση έχει λάβει την Έκθεση του Διοικητού την οποία εσείς επιστρέψατε ως απαράδεκτη.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν έχετε τον λόγο
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Τι παριστάνετε εκεί πέρα; Εδώ καίγεται η χώρα και ο λαός. Αγωνιά ολόκληρη η Ευρώπη για την Ελλάδα; Τι παριστάνετε; Τι ζητάτε από όλους εμάς; Να αποπροσανατολίσετε τον κόσμο; Να τα βάλετε με τον Τσίπρα;

                                                                                                            rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.