Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα βουλιάζει και στη ΝΔ κάνουν κουβέντες του… Μούτσου- Δεν συμφωνούν ούτε αν πρέπει να ζητήσει ο Σαμαράς συνάντηση από τον Τσίπρα.


Χθες συνεδρίασε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ασχολήθηκε με τις κρίσεις… Της χώρας και της ΝΔ…
Και αν γνωρίζετε ποια είναι η κρίση της χώρας, σας θυμίζουμε ότι η κρίση της ΝΔ χθες ήταν γιατί πήγε η Ντόρα στον Τσίπρα.
Και αφού όλοι λίγο πολύ καταδίκασαν την Ντόρα Μπακογιάννη και χαρακτήρισαν την συμπεριφορά της αντιθεσμική, ήλθε η ώρα να μιλήσουν και για την εθνική κρίση.
Όμως στο σημείο αυτό, οι πολιτικοί εγκέφαλοι που μετέχουν στο άτυπο αυτό
όργανο της ΝΔ, δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν ούτε για το αν πρέπει ή όχι να ζητήσει ο κ. Σαμαράς συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.
Όπως λοιπόν διαβάζουμε στα parapolitika.gr “Στην διάρκεια του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Νικήτας Κακλαμάνης, έθεσαν θέμα επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου η ΝΔ να καταδείξει εμπράκτως την επιθυμία της για εθνική συνεννόηση. Ωστόσο, αν και τις τελευταίες ημέρες η ρητορική του Αντώνη Σαμαρά κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε πως «δεν τηλεφωνεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, αλλά το αντίστροφο».
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αντώνη Σαμαρά κινήθηκαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που τις δύο προηγούμενες εβδομάδες έδιναν στίγμα διαφοροποίησηε από την κεντρική γραμμή της Συγγρού, εγείροντας ζήτημα σύγκλισης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για την (όποια) συμφωνία.
Την ίδια στιγμή, αμίλητος όπως μαθαίνουμε, αποχώρησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του, είχε ξορκίσει τα σενάρια συνεννόησης στην βάση της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, με το επιχείρημα ότι η ΝΔ δεν θα είχε κανένα πολιτικό όφελος από μια τέτοια διαδικασία”.
Για να καταλάβουμε λοιπόν και να μην έχουμε χαζές απορίες.
Ο κ. Σαμαράς που είναι σήμερα αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα που είναι σήμερα Πρωθυπουργός, να κάνει ό,τι δεν έκανε εκείνος όταν ήταν Πρωθυπουργός και να τον καλέσει στο Μαξίμου!!!
Ε, αυτό κι αν είναι παραλογισμός…
Και για να συνεχίσουμε:
Δηλαδή ο τέταρτος στην τάξη θεσμός του πολιτεύματος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και ταυτόχρονα πρόεδρος μιας παράταξης η οποία στην ιστορία της χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι προτάσσει πάντα το εθνικό από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον, ζητάει από την ανεύθυνη κυβέρνηση να τηρήσει τους τύπους (δεν εξετάζουμε αν είναι σωστοί ή όχι οι τύποι που προβάλλει ο κ. Σαμαράς), και όχι την ουσία.
Δηλαδή, ενώ το καράβι βουλιάζει εμείς τσακωνόμαστε ποιος πρέπει να στρίψει το τιμόνι… Ο καπετάνιος ή ο Μούτσος…
Όπως καταλάβατε λοιπόν ενώ η Ελλάδα βυθίζεται, στη ΝΔ κάνουν κουβέντες του… Μούτσου…
Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.