Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Συνάντηση το πρωι Καραμανλή – Ντόρας- Ανήσυχος ο πρώην πρωθυπουργός συνιστά ψυχραιμία προς κάθε κατεύθυνση


Συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο του στην πλατεία μαβίλη, είχε το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά από τη συνάντηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τον Αντώνη Σαμαρά, και η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Αλέξη Τσίπρα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και τα εσωκομματικά της ΝΔ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι Κ. Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Αντιθέτως η κυρία Μπακογιάννη αμέσως μετά τις εκλογές είχε θέσει το θέμα των εσωκομματικών επισημαίνοντας στον κ. Καραμανλή ότι η τακτική Σαμαρά οδηγεί τη ΝΔ στην απαξίωση στα μάτια των ψηφοφόρων και στον εκλογικό κατήφορο. Ωστόσο ο κ. Καραμανλής είχε συστήσει «ψυχραμία» στην πρώην υπουργό, ουσιαστικά αποθαρρύνοντάς την να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση ευθείας αμφισβήτησης.  Ενώ παράλληλα είχε ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν επρόκειτο να μπει μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη.
Πάντως και να ήθελε η κυρία Μπακογιάννη να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση θα έπρεπε να έχει συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές από την κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που, όπως φαίνεται, ουδέποτε διέθεται, λόγω αδυναμίας συνεννόησης των στελεχών που αμφισβητούσαν τον κ. Σαμαρά
Στη σημερινή συνάντηση και πάλι ο κ. Καραμανλής φαίνεται να συμμερίσθηκε μεν την αγωνία και τις ανησυχίες της πρώην υπουργού για το μέλλον της χώρας αλλά και της Κεντροδεξιάς, αλλά συνέστησε και πάλι ψυχραιμία, αφού οι εξελίξεις γύρω από το εθνικό ζήτημα «μας ξεπερνούν όλους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Θέση πάντως του κ. Καραμανλή, πέρα από την δικαιολογημένη κριτική που οφείλει να ασκήσει η ΝΔ στην κυβέρνηση, είναι ότι δεν πρέπει ούτε τους κυβερνητικούς βουλευτές που θα πάρουν μια δύσκολη απόφαση να προβοκάρει κανείς, αλλά ούτε την Ελλάδα να αφήσει η ΝΔ να πέσει στα «βράχια», αφού το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος. Για τους λόγους αυτούς, εκτίμηση τόσο του Κ. Καραμανλή όσο και της Ντ. Μπακογιάννη είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια λεπτή ισορροπία καθώς το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή στη χώρα πέραν της οικονομικής αβεβαιότητας, είναι η πολιτική αστάθεια.
Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.