Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Γιατί δεν ήταν υποψήφιοι οι αντιφρονούντες



Ένα εύλογο ερώτημα που τίθεται σε σχέση με τα εσωτερικά της ΝΔ, είναι γιατί εκείνοι που στην προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και της Πολιτικής Επιτροπής ζητούσαν την πραγματοποίηση Εκτάκτου Συνεδρίου δεν κατέβηκαν υποψήφιοι ή δεν κατέβασαν δικούς τους υποψηφίους για το λεγόμενο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο;
Η απάντηση που δίνουν οι ίδιοι είναι η εξής:
Δεν ήθελαν με την παρουσία τους να νομιμοποιήσουν τις μετεκλογικές κινήσεις της σημερινής ηγεσίας της Συγγρού. Δεν μπορείς να ζητάς μέσα από ένα συνέδριο αλλαγές, ακόμα και
προσώπων, και με την συμμετοχή σου στις διαδικασίες που ο υπό αμφισβήτηση αρχηγός προκρίνει στην ουσία να αποδέχεσαι τις παρελκυστικές τακτικές του.
Είναι μια άποψη σεβαστή.
Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1996 μετά την επανεκλογή του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ στην ηγεσία της ΝΔ ύστερα από την παραίτησή του λόγω της ήττας του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς.
Η αποχή από τις διαδικασίες και από τα όργανα ίσως σημαίνει ότι οι απέχοντες οργανώνονται για αντεπίθεση. Και αυτό είναι εκείνο που ανησυχεί περισσότερο τον κ. Σαμαρά.
Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.