Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Μεγαλώνει το πρόβλημα αξιοπιστίας για τον κ. Σαμαρά



Την αδυναμία του υπό προθεσμία προέδρου της Αντώνη Σαμαρά να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής δείχνει ανάγλυφα νέα δημοσκόπηση στην οποία υστερεί στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του κ. Τσίπρα κατά 32,2%
Συγκεκριμένα στην έρευνα της MRB για το Star, στο ερώτημα “Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα”, ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 55,1%, έναντι του 22,9% που απάντησε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.
Το 18,5% απαντά κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Θυμίζουμε ότι  από τα ευρήματα άλλης δημοσκόπησης της Public Issue, , στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για
πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 63%, έναντι μόλις 19% του Αντώνη Σαμαρά.
Η διαφορά του 44% ανάμεσα στους δυο δεν έχει προηγούμενο, ενώ το ποσοστό του Αντώνη Σαμαρά, κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%, είναι επίσης ιστορικά χαμηλό.
Και η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΝΔ με τη συνεχόμενη δημοσκοπική κατρακύλα της, έχει ονοματεπώνυμο το οποίο είναι Αντώνης Σαμαράς.
Το πρόβλημα όμως αυτό δεν δίνει μόνο το δικαίωμα στον κ. Τσίπρα να κινείται χωρίς τον ουσιαστικό έλεγχο της αντιπολίτευσης, αλλά στερεί τη χώρα από μια αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση, αφού ο κ. Σαμαράς αναλώνει το χρόνο του για το πώς δεν θα χάσει την «καρέκλα» του, ενώ όσες κινήσεις κάνει δεν τυγχάνουν της αποδοχής της κοινωνίας
ΧΨΑ

2 σχόλια:

  1. Μεγαλώνει; Γιατί πότε είχε μικρύνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς με τα τερτίπια του είχε πείσει τους νεοδημοκράτες για το αντίθετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.