Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Οι επιθέσεις εναντίον βουλευτών και ο ρόλος των ΜΜΕ



Σε μόδα τείνει να εξελιχθούν οι επιθέσεις εναντίον Βουλευτών, ιδιαίτερα βουλευτών των οποίων τα κόμματα μετέχουν στην συγκυβέρνηση.
Δεν υπάρχει δημόσια εκδήλωση, γιορτή ή πανηγύρι που να εμφανισθούν βουλευτές και να μην αποδοκιμασθούν.
Μάλιστα, όλως τυχαίως, τις περισσότερες φορές υπάρχει και κάποιος με μια κάμερα ή ένα κινητό τηλέφωνο για να απαθανατίσει το γεγονός!!!
Οι επιθέσεις εναντίον κάποιων που εμείς ψηφίσαμε ως αντιπροσώπους μας όμως δεν προσβάλουν αυτούς που τις υφίστανται, αλλά εμάς τους πολίτες που τις εξαπολύουμε. Και τούτο γιατί αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που πολιτεύονται φταίμε εμείς που τους επιλέξαμε.
Στις δημοκρατίες όταν διαφωνούμε με τα πρόσωπα και τις πολιτικές, πηγαίνουμε στις κάλπες και αλλάζουμε και πρόσωπα και πολιτικές. Δεν καταφεύγουμε στη βία και ιδιαίτερα δεν καταφεύγουμε σε κινήσεις που πλήττουν θεσμούς. Γιατί αν θέλουμε να έχουμε δημοκρατία στις εκλογές, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους υπάρχοντες 300 με κάποιους άλλους 300, οι οποίοι- το πιθανότερο- θα προέρχονται από εκείνους που σήμερα αντιδρούν στην πολιτική που εφαρμόζουν οι σημερινοί 300.
Ένα πάντως είναι βέβαιο ότι οι επιθέσεις θα συνεχισθούν και θα ενταθούν όσο τυγχάνουν τηλεοπτικής προβολής αλλά και όσο πλησιάζουν οι εκλογές. Και οι επιθέσεις αυτές μπορεί να γίνουν ακόμα και «όπλα» εναντίον εσωκομματικών αντιπάλων ή συνδιεκδικητών μιας… βουλευτικής έδρας.
Ας θυμηθούν τα τηλεοπτικά μας κανάλια ότι ακόμα και η τρομοκρατία επλήγη διεθνώς όταν έχασε το προνόμιο της δημοσιότητας και ας είναι πιο προσεκτικά στο τι και πώς το προβάλουν.

Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.