Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Θα τολμήσει η Δικαιοσύνη να κάνει έλεγχο στα ταμεία των κομμάτων;


Νέα στοιχεία για τον σκανδαλώδη τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.
Ήδη με το θέμα ασχολείται η Δικαιοσύνη και καλεί έναν – έναν τους υπευθύνους οικονομικών των κομμάτων για να δώσουν στοιχεία σχετικά με τους όρους με τους οποίους έχουν λάβει τα δάνεια. Υπενθυμίζεται ότι από τα κόμματα που έχουν λάβει δάνεια μόνο το ΚΚΕ έχει βάλει ακίνητα υποθήκη. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν βάλει υποθήκες γιατί απλούστατα δεν διαθέτουν περιουσία. Μοναδική τους «περιουσία» είναι η ψήφος του λαού βάσει της οποίας λαμβάνουν χρηματοδότηση αλλά –και εδώ είναι το σκάνδαλο- την ψήφο αυτή θεωρούν δεδομένη και για τα επόμενα χρόνια (έως το 2017) και την υποθηκεύουν παίρνοντας δάνεια. Δηλαδή αέρα κοπανιστό υποθηκεύουν γιατί ποιος πιστεύει σήμερα ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 43% στις επόμενες εκλογές και η ΝΔ 33%; Ούτε καν στις δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.
Επίσης προκύπτει μέγα θέμα –πιθανόν και ζήτημα απιστίας- για τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής σχετικά με τον τρόπο που έδωσε το τελευταίο δάνειο στη ΝΔ.
Όλα αυτά θα τα πει και ο κ. Αυγενάκης στον ανακριτή που τον έχει καλέσει για να καταθέσει.
Όμως εκείνο που χρειάζεται να κάνει ο ανακριτής είναι έλεγχος στα λογιστήρια των κομμάτων. Εκεί θα βγάλει «λαβράκια» για όλα τα κόμματα. Και όταν λέμε για όλα τα κόμματα, εννοούμε για όλα.
Το ερώτημα είναι θα τολμήσει η Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα;
ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.