Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Από την baby sitter στον κηπουρό και από εκεί στον Παπαδήμο...


Αναδημοσιεύω από το newsbeast.gr:
«Το πρώτο όνομα που «έριξε» στο τραπέζι ο Παπανδρέου
Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των δραματικών διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ήταν το όνομα του προσώπου που, με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, έπεσε πρώτο στο τραπέζι των συζητήσεων αναφορικά με τον νέο πρωθυπουργό.
Το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει σήμερα ότι το όνομα αυτό ήταν της Έλσας Παπαδημητρίου. Στο άκουσμα του ονόματος αρκετοί μπορεί να εξεπλάγησαν, αλλά όχι οι καλά μυημένοι στα άδυτα των πολιτικών τζακιών.
Το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου και ενώ οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς συζητούσαν τα πιθανά πρόσωπα για την πρωθυπουργία, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε ως λύση την ανεξάρτητη βουλευτή. Ο Α. Σαμαράς, ακούγοντας το όνομα απέρριψε την ιδέα και φέρεται να είπε: «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;».
Ο διάλογος των δύο ανδρών έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Προεδρίας και η εφημερίδα εκτιμά ότι, αργά η γρήγορα, θα βγει στη δημοσιότητα.
Η ιδέα φέρεται να γεννήθηκε στη διάρκεια «ολονυχτίας» στο σπίτι των Παπανδρέου. Η κ Παπαδημητρίου είναι παλιά και στενή φίλη της οικογένειας και, όταν ο Γ.Παπανδρέου ήταν μικρός, δεν ήταν λίγες οι φορές που η βουλευτής είχε εκτελέσει χρέη baby-sitter.”…
Της το χρώσταγε από ό,τι φαίνεται o ΓΑΠ της κας Έλσας...
Αλλά; Αλλά άκουσες κυρία Έλσα μου; «Κάτι πιο σοβαρό έχουμε;» Είμαστε καλοί, όσο πάμε με τα νερά τους... Μετά; Μετά θέλουμε κάτι στο πιο σοβαρό...
Βέβαια, εγώ εξακολουθώ να έχω την απορία γιατί δεν δέχτηκε ο πρόεδρος Αντώνης...
Ίσως γιατί θα τον έπαιρναν με τις πέτρες ακόμη και ο Φαήλος με τον Χρύσανθο...
Ας θυμηθούμε όμως τι είχε γράψει στις 3 Σεπτεμβρίου (σημαδιακή ημερομηνία) εδώ στο rigillis18, o ΧΨΑ, με τίτλο:  Η Έλσα, ο «θείος Σάμ» και ο ανεψιός Σαμ…αράς
Τελικά και τα… βουνά λυγίζουν  μπροστά στον θείο Σάμ!!! Ο λόγος για την Έλσα Παπαδημητρίου, πρώην Βουλευτή της ΝΝΔ-Δ21 και νυν ανεξάρτητη, η οποία όπως αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα των wikileaks, ακολουθώντας τα βήματα του μέχρι χθες προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν τις εκλογές του 2009 (τον Ιούλιο), έσπευσε να ενημερώσει τον τότε Αμερικανό πρεσβευτή για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.
Φαίνεται ότι η αμερικάνικη πρεσβεία στην Ελλάδα είχε – και προφανώς εξακολουθεί να έχει- πολλούς πληροφοριοδότες βουλευτές για να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ενδεικτικό το παράδειγμα του κ. Σαμαρά ο οποίος ως Βουλευτής της κυβέρνησης Καραμανλή είχε διαβεβαιώσει τον τότε αμερικανό πρεσβευτή κ. Σπέρκχαρτ, ότι θα εργαστεί για να ανατρέψει την ελληνορωσική οικονομική προσέγγιση  που είχε εγκαινιάσει ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ. Το τηλεγράφημα είχε αναδημοσιεύσει από τα  wikileaks  η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (δες σχετική ανάρτηση του rigillis18.gr στις 21 Μαρτίου 2011).
Τα νέα τηλεγραφήματα πάντως των wikileaks, καταδεικνύουν πολλά και σε σχέση με τη συμπεριφορά της κυρίας Παπαδημητρίου. Και κυρίως αποκαλύπτουν γιατί, αν και φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν την ακολούθησε όταν δημιούργησε τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά ούτε και όταν η ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Νέα, Νέα Δημοκρατία.
Βλέπετε ο θείος Σαμ δεν επέτρεπε να ενισχυθεί το κόμμα της Ντόρας την οποία οι αμερικανοί μετά το veto  στο Βουκουρέστι (2-4-2008) την έχουν στο στόχαστρο, όπως βέβαια και τον Καραμανλή. Το ερώτημα είναι πώς και επετράπη στη Βουλευτή Αργολίδος να εγκαταλείψει το κόμμα του… ανεψιού Σαμ…αρά!!!»...
Η Ρηγιλλίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.