Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Η… άγρια δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ


 Υπάρχει μια ελληνική παροιμία που λέει: «Θέλει η π…άνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει!», που ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Χρ. Σπίτζη ο οποίος στη ρύμη του λόγου του αποκάλυψε: "Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο"!!!

Αλήθεια, τι εννοεί το παλικάρι;

Είναι τόσο δημοκράτης που θα μας σαπίσουν στο ξύλο, όπως έκαναν επί ΣΥΡΙΖΑ, για να επιβάλουν τη δημοκρατία τους; Τη δημοκρατία όπως τη φαντάζονται αυτοί; Τη δημοκρατία των ΜΑΤ, της

αύξησης φόρων, της μείωσης των εισοδημάτων και των αντισυνταγματικών δημοψηφισμάτων;

Και αν ο λαός αντιδρά σε αυτού του είδους τη δημοκρατία τους, θα μας την επιβάλλουν με το άγριο;

Δηλαδή θα μας δέρνουν για το καλό μας;

Δεν τους έχει πει κανείς πως η δημοκρατία, από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει κανόνες; Και βασικός κανόνας της αποτελεί η αποδοχή  της γνώμης των πολλών και ο σεβασμός της άποψης των ολίγων.

Και, φυσικά, όταν οι κανόνες της δημοκρατίας παραβιάζονται, τότε δεν έχουμε δημοκρατία αλλά δικτατορία.

Ειδικότερα, «ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας τις θέσεις του αρχηγού του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε στους συγκεντρωμένους: "Θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο". Το τι εννοεί με το άγριο και το πώς το άγριο συμβαδίζει με τη Δημοκρατία, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ξέρουμε από την "πρώτη φορά"» ανέφερε σε υψηλούς τόνους με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Με το ίδιο φόντο, δηλαδή την αποστροφή του κ. Σπίρτζη ότι «θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο», «με τις δηλώσεις του συναδέλφου Σπίρτζη επιβεβαιώνομαι πλήρως…» σχολίασε σχετικά στο Twitter o Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Εν πάση περιπτώσει, κάποιος να πει στη στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δημοκρατία δεν επιβάλλεται. Εφαρμόζεται με τους κανόνες, τις αξίες και τις αρχές που τη διέπουν χιλιάδες χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.