Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα


Μέλη των οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και νέοι που δεν είχαν δραστηριοποιηθεί ως τώρα στην Οργάνωση γέμισαν τον πολυχώρο «Επίκεντρο». Ενόψει του 12ου Τακτικού Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν οργανωτικά και πολιτικά θέματα. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Βουλευτές Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο
Οι προσκεκλημένοι τόνισαν τη συμβολή της ΟΝΝΕΔ στην εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την ανάγκη να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην κυβερνητική θητεία. 
Η ομιλία του ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, ενώ παρουσίασε το όραμά του για την ΟΝΝΕΔ μιλώντας για μια οργάνωση «χωρίς παρωπίδες, χωρίς ταμπέλες, χωρίς ταμπού και χωρίς όλα αυτά που μας χώριζαν επί χρόνια».
Με θερμά λόγια μίλησε για τον Π. Μαρινάκη ο Γραμματέας του κόμματος Γιώργος Στεργίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει το κουράγιο, τη δύναμη και την επαγγελματική αυτονομία να οδηγήσει την ΟΝΝΕΔ στο μέλλον.
Σε ανάλογο ύφος ήταν οι τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ, Άγγελου Τσιγκρή, Ιάσονα Φωτήλα και Ανδρέα Κατσανιώτη, του Ν. Φαρμάκη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη κ.ά.
Νωρίτερα, ο Γ. Στεργίου έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αχαΐας, στο ξενοδοχείο Πάτρας Παλάς. Υπενθύμισε ότι με πρόταση του Κ. Μητσοτάκη έχει αποφασιστεί όσοι καταλαμβάνουν κομματική θέση να μην καταλαμβάνουν και κυβερνητική και κάλεσε τα τοπικά στελέχη να ξεπεράσουν αυτούς τους προβληματισμούς και να επικεντρωθούν στην υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου.
Ο κύκλος των Προσυνεδρίων ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στα Χανιά, ενώ η διαδικασία εκλογής συνέδρων έχει ξεκινήσει στην ιστοσελίδα members.onned.gr και ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.


Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Ανδρέας Μαζαράκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος στελεχών.

Το λόγο έλαβε ο νυν αντιπρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν όχι μόνο γιατί παρουσίασαν ένα πλήρες, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα, αλλά και γιατί είχαν το θάρρος να καλέσουν όλους τους πολίτες να συμφωνήσουμε για το πραγματικό περιεχόμενο των λέξεων που χρησιμοποιούμε στο δημόσιο διάλογο. Είμαι σήμερα εδώ για να σας πω ότι το όραμά μου για την ΟΝΝΕΔ της επόμενης τριετίας είναι να κάνουμε ό,τι πρέπει για να αποκαταστήσουμε την πραγματική έννοια των λέξεων, που είναι η δύναμή τους, είναι η δύναμη της δημοκρατίας μας. Σε αυτή την προσπάθεια συνοδοιπόροι δεν είναι μόνο αυτοί με τους οποίους συμφωνούμε στο τι πρέπει να γίνει, αλλά όλοι εκείνοι που συμφωνούμε πώς πρέπει να παίζεται το παιχνίδι». 
Ακολουθούν αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις μελών της ΟΝΝΕΔ:

Χρήστος Πανίτσας (Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας): «Είναι ώρα ευθύνης στο προσεχές συνέδριο να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας ιδέες και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για το μέλλον της χώρας μας. Καλή επιτυχία στον Παύλο Μαρινάκη, με τον οποίο γνωριζόμαστε χρόνια». Νίκος Σιαδήμας (μέλος ΕΓ ΟΝΝΕΔ): «Με αρχή την από πριν 2 μήνες νίκη μας στις εθνικές εκλογές πρέπει να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα αγνώριστη μέσα στον δρόμο της προόδου, όπως έχει πει ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτήν την προσπάθεια, πρωταγωνιστής θα πρέπει να είναι η νεολαία μας». Σπύρος Πετούσης (μέλος ΚΕ ΟΝΝΕΔ) : «Βλέποντας τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που σταθήκαμε αρωγοί όλα τα δύσκολα χρόνια μέσα στα Πανεπιστήμια! Είμαστε άνθρωποι της εργασίας με όραμα και πρέπει να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη στο τιμόνι».

Ανδρέας Περπυράκης (Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πατρών): «Οφείλουμε να είμαστε η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.