Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΝΔ: Δεν θα προτείνουμε Ευ. Βενιζέλο ή Κ. Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας


ΝΔ: Δεν θα προτείνουμε Ευ. Βενιζέλο ή Κ. Σημίτη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το χαρτί των σεναρίων συνωμοσίας που έπαιξε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας «καίει» άμεσα η Νέα Δημοκρατία, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, να ξεκαθαρίζει πως «δεν θα προτείνουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή τον Κώστα Σημίτη το 2020».
Μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, η κ.
Σπυράκη απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», κλείνοντας το θέμα.
Όσον αφορά τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη εκφράσει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου. Από κει και πέρα, όμως, επειδή η εποχή δεν προσφέρεται να γίνονται σενάρια, εμείς είμαστε ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά τα σενάρια, και σε ό,τι αφορά την ίδια την ουσία της αποσύνδεσης της διάλυσης της Βουλής από την προεδρική εκλογή».
'Ασκησε κριτική στην χθεσινή τοποθέτηση στην Βουλή του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ήταν εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε στη συζήτηση χθες το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας». Υποστήριξε ακόμη ότι «...χθες προεξόφλησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και πάλι την ήττα του. Ανέπτυξε διάφορα σενάρια προεξοφλώντας ότι όχι μόνο θα χάσει, αλλά ότι θα είναι τέτοιοι οι συσχετισμοί που δεν θα ενδιαφέρεται κανένας για το τι θα κάνει το δεύτερο κόμμα».
Υπενθυμίζεται πως χθες από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μεταθέσει τη συζήτηση από τη Συνταγματική Αναθεώρηση στο όνομα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο πρωθυπουργός δεν… αποκάλυψε το όνομα που, κατά τη θεωρία του, σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκλογή του 2020, ωστόσο έσπευσε να φωτογραφίσει στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, υπονοώντας κάποια υπόγεια συμφωνία με την κ. Γεννηματά.
Εύλογη ήταν η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί ο Τσίπρας έχει τέτοιο άγχος για το τι θα κάνει η ΝΔ στην επόμενη Βουλή που θα είναι κυβέρνηση. «Κάνετε διαχείριση της ήττας σας κ. Τσίπρα. Μιλάτε για πρόσωπα αντί να μιλάτε για την θεσμική διαδικασία της αναθεώρησης. Πάλι καλά που δεν μου ζητήσατε και το ΑΦΜ του κ. Παυλόπουλου. Έχω άριστη σχέση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον εκτιμώ και θεωρώ ότι επιτελεί πολύ καλά τα καθήκοντά του», είπε στον πρωθυπουργό που... έψαχνε το όνομα του επόμενου Προέδρου.
«Πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος, για να πιάνετε στο στόμα σας τον τωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας», εππισήμανε ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος πως ο πρωθυπουργός επιδίωκε να συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.