Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας από την ΕΥΠ και την πρόσληψη υπαλλήλων που την ομιλούν


Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας από την ΕΥΠ

Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με ερώτηση στη Βουλή από τον Θεόδωρο Καράογλου.
Μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 302 νέων υπαλλήλων στην ΕΥΠ όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται θέσεις για μεταφραστές της «μακεδονικής» γλώσσας, η ΝΔ τονίζει πως
αναδεικνύονται οι ολέθριες συνέπειες της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει την κυβέρνηση.
«Και αυτό γιατί παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, ακόμα και από το βήμα της Βουλής, στελεχών της κυβέρνησης ότι η ελληνική πλευρά δεν αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια στη γειτονική χώρα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει τη διγλωσσία και την αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει. 
Φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή, ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί για το εάν τελικά η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και ιθαγένεια στους πολίτες των Σκοπίων, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης ρωτά ποιους τίτλους σπουδών και από ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα θα αναγνωρίσει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να πιστοποιήσει τη γνώση «μακεδονικής» γλώσσας που ζητά η προκήρυξη της ΕΥΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.