Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τσίπρας ίσον Πολάκης


Κυρ. Μητσοτάκης: Τσίπρας ίσον Πολάκης

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι δεν περίμενε από τον πρωθυπουργό να απαρνηθεί τον Παύλο Πολάκη γιατί θα ήταν σαν να απαρνείται τον ίδιο του τον εαυτό. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και
στα όσα γίνονται μεταξύ του Ν. Κοτζιά και του Π. Καμμένου υπογραμμίζοντας πως «ανταλλάσσουν μηνύματα με γλώσσα που ταιριάζει στην Καμόρα».
Παράλληλα, ανέφερε  ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν ως κυρίαρχο θέμα τη δημοκρατία αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην πολιτική ζωή της χώρας. «Βουλευτές γυρολόγοι ανταλλάσσουν τη ψήφο τους με ένα υπουργείο, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός εξωτερικών ανταλλάσσουν μηνύματα με γλώσσα που ταιριάζει στην Καμόρα», είπε προσθέτοντας πως όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα δείχνουν την κατάσταση της κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης στάθηκε ακόμα στα «τέσσερα απλά πράγματα που πρέπει να θυμίζουμε» για την κυβέρνηση, τα οποία και απαρίθμησε:
1. Εκλέχθηκαν εξαπατώντας τους πολίτες
2. Μας έπνιξαν στους φόρους
3. Υπέγραψαν, τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είπαν «όχι» ο Αλ. Τσίπρας είπε «ναι»
4. Οδήγησαν σε αφόρητη θεσμική παρακμή.
Επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση στην οικονομία έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη φορολογία που πλήττε όλους τους πολίτες της χώρας. «Μέσα στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης οι φόροι θα μειωθούν» τόνισε σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
«Θέλουμε να υπάρχουν ευκαιρίες και όχι επιδόματα» υπογράμμισε δηλώνοντας πως αυτό αποτελεί πραγματική κοινονωνική πολιτική ενώ παράλληλα σημείωσε πως η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να πείσει ότι όλοι ίδιοι είναι. Όμως οπως ειπε «Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα κάνουμε τα ίδια» επισημαίνοντας πως η Ν.Δ. θα εφαρμόσει άλλη πολιτική στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος, στην παιδεία, παντού»

«Το 2019 θα είναι έτος εκλογών και το ρολόι χτυπάει πια αντίστροφα. Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές, έχουν μείνει ενενήντα ημέρες μέχρι τις εκλογές. Δύο είναι τα ενδεχόμενα, ή ο κ. Τσίπρας πανικόβλητος θα επιλέξει να κάνει τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές όπου και στις τέσσερις κάλπες θα στείλουμε ένα συντριπτικό μήνυμα ‘Φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα’ ή θα πάρει το ρίσκο να μην κάνει τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές. Σε αυτή την περίπτωση οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ουσιαστικά σε εθνική κάλπη και θα είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο μήνυμα το οποίο θα πάρει ο κ. Τσίπρας όχι απλά ότι αυτός έχει τελειώσει αλλά ότι η ΝΔ ανανεωμένη έρχεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «έχει γίνει συνείδηση στην κοινωνία ότι μιλάμε για την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Εκλέχθηκαν εξαπατώντας τους πολίτες το 2015. Τάζοντας πράγματα ανέφικτα και κάνοντας ακριβώς τα ανάποδα».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα υπερήφανο για την ιστορία του. Ένα κόμμα που τιμά τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και ένα κόμμα το οποίο τολμά να αλλάζει και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. Και αυτό κάναμε αυτά τα τρία χρόνια που εγώ και εσείς οδηγούμε τη ΝΔ προς μία μεγάλη εκλογική νίκη. (…) Μπολιάσαμε τη ΝΔ με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες νοοτροπίες, νέες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να ασκείται σήμερα η πολιτική στη χώρα».

Από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν έλειψε και η αναφορά στα 15 πρόσωπα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το κόμμα για το ευρωψηφοδελτιό του.
«Είχαμε τη χαρά σήμερα να ανακοινώσουμε 15 υποψηφίους για το ευρωψηφοδέλτιο μας. Τα πρώτα 15 ονόματα συμβολίζουν με τον τρόπο τους αυτό που αποκαλώ δημιουργική ανανέωση. Και μαζί, συστρατευμένοι με τα έμπειρα στελέχη μας υπό την ηγεσία το Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα δώσουν τον μεγάλο αγώνα στη μάχη των ευρωεκλογών. Εκπροσωπούν αυτά τα δεκαπέντε άτομα το σύνολο της κοινωνίας. Είναι πολλοί άνθρωποι που για πρώτη φορά τόλμησαν να κάνουν το βήμα και να εκτεθούν στην πολιτική. Αποδεικνύουν πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει στεγανά. Είμαστε ένα κόμμα βαθιά αξιοκρατικό, ένα κόμμα που πάντα θα επιβραβεύει την προσπάθεια και θα ανταμείβει αυτούς που αγωνίζονται περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.