Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Public Issue: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης


Public Issue: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός και δημοφιλέστερος πολιτικός στη σκηνή της Ελλάδας αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με νέα έρευνα της Public Issue, η οποία αποτυπώνει παράλληλα τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τη λειτουργία της κυβέρνησης, με τα
ευρήματα να δείχνουν ότι κυβέρνηση και πρωθυπουργός δεν αποκομίζουν κέρδη από τη μη περικοπή των συντάξεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών συγκεντρώνει θετική γνώμη από το 46%, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έρχεται μόλις έκτος με 26%.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται επίσης ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 43%, ενισχυμένο μάλιστα από το 40% της προηγούμενης έρευνα της Public Issue.
Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας έχασε ακόμα μία ποσοστιαία μονάδα, υποχωρώντας στο 25%.
δημοσκοπηση
Στο ερώτημα, αν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, τα ποσοστά δυσαρέσκειας του κόσμου για την κυβέρνηση είναι συντριπτικά, με το 84% των ερωτηθέντων να απαντάει αρνητικά. Σημειώνεται πάντως που εξαιρετικά υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσαρέσκειας των πολιτών για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης είναι υψηλά, αγγίζοντας το 76%.
δημοσκόπηση
Στην ερώτηση για το αν τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 74% των πολιτών απαντά ότι ότι χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.
δημοσκόπηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.