Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο Μαρκογιαννάκης απειλεί ότι θα κατέβει με άλλο κόμμα αφού δεν τον θέλει η ΝΔ

Το να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά από την πολιτική είναι φαινόμενο ξένο για τους Έλληνες πολιτικούς.
Είναι γεγονός ότι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπέστη μια αδικία από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος.
Παρότι ο ίδιος είχε 22 χρόνια παρουσίας στη Βουλή, αν και ήταν πρώτος σε σταυρούς στα Χανιά, εν τούτοις η ΝΔ δεν εξέλεξε βουλευτή στις
τελευταίες εκλογές στον νομό του και δεν εξελέγη.
Θέλησε να είναι και πάλι υποψήφιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους δικούς του λόγους τον ενημέρωσε ότι δεν το επιθυμεί. Επικαλέσθηκε την ηλικία του κ. Μαρκογιαννάκη, αν και θα υπάρξουν υποψήφιοι μεγαλύτεροι από αυτόν.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης, που  η ΝΔ τον τίμησε με θέση υπουργού και αντιπροέδρου της Βουλής, θεώρησε καλό από εκεί κι έπειτα να βγει στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και να λέει διάφορα εναντίον του. Σήμερα μάλιστα μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας», είπε τα εξής:
«Επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ με απέκλεισε από τα ψηφοδέλτια με το πρόσχημα της ανανέωσης και στο μεταξύ παίρνει μεγαλύτερους από μένα, θα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων συνεργαζόμενος με άλλο κόμμα, από το ΚΙΝΑΛ μέχρι τον Λεβέντη, όχι βέβαια με τη Χρυσή Αυγή ή το ΚΚΕ. Ο Κ. Μητσοτάκης με απέκλεισε για να μην κινδυνεύσει η πρωτιά στα Χανιά που αν κατέβαινα εγώ θα ήταν σίγουρα δική μου».
Με αυτά που λέει βέβαια ο κ. Μαρκογιαννάκης χάνει όλα τα δίκια που πιθανόν έχει. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη προφανώς είναι ειλημμένη και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Συνεπώς θα έπρεπε να «διαπραγματευθεί» μαζί του κάτι άλλο και εφ’ όσον ο πρόεδρος θέλει νέα πρόσωπα να του ζητήσει να βάλει υποψήφιο τον ανεψιό του Αλέξανδρο, έναν νέο επιστήμονα που αξίζει τον κόπο να ψηφίσει κανείς.
Με αυτά που κάνει και δηλώνει όμως, χάνει το δίκιο του, βάζει απέναντί του ολόκληρο το κόμμα και πιθανόν και τους φίλους του και μέλη της οικογένειάς του. Δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καπρίτσιο. Αλήθεια αξίζει να βγεις βουλευτής για ένα καπρίτσιο; Ήσουν 22 χρόνια βουλευτής; Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; Έχει αξία να εκλεγεί κανείς με το ΚΙΝΑΛ ή τον ΣΥΡΙΖΑ;  Μόνο ο Λεβέντης και ο Καμμένος μπορεί να τον μαζέψουν στα ψηφοδέλτιά τους μιας και θα δυσκολευτούν να βρουν υποψηφίους, ιδίως ο δεύτερος. 
Είναι κρίμα λοιπόν για πολιτικούς που τίμησαν και τιμήθηκαν από αυτήν την παράταξη να επιμένουν σε καταστάσεις που δεν τους τιμούν και να καταλήγουν από τη ΝΔ σε κόμματα τις αρχές των οποίων δεν πιστεύουν, μόνο και μόνο για ένα γινάτι. Και ίσως δεν είναι απλά κρίμα, αλλά είναι ντροπή…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.