Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Τι τραγικό λάθος πάει να κάνει η ηγεσία της ΝΔ; Θα ανακοινώσει από τώρα ονόματα μερικών υποψηφίων... Και οι υπόλοιποι;- Το κόμμα οδηγείται σε εσωστρέφεια.


Κυκλοφορεί  εντόνως στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι επίκειται ανακοίνωση από την πλευρά της ΝΔ, υποψηφίων βουλευτών, που έχουν συγκεκριμένη ιδιότητα.
Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι σίγουρα θα είναι πρόσωπα που δεν έχουν πολιτευθεί ξανά.
Πιθανότατα θα είναι οι γυναίκες υποψήφιοι της ΝΔ που θα πλαισιώσουν σε όλη την Ελλάδα τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εθνικές εκλογές. Σήμρα οι γυναίκες. Αύριο οι αγρότες. Μεθαύριο οι επαγγελματίες κλπ
Εθνικές εκλογές;
Και πότε θα γίνουν; Ξέρει η ΝΔ ότι θα
 προκηρυχθούν εκλογές και ξεκίνησε να ανακοινώνει υποψηφίους; Προφανώς.
Γιατί αν οι εκλογές γίνουν με την λήξη της συνταγματικής θητείας της παρούσας κυβέρνησης,  δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019, τότε αυτό που πάει να κάνει η ηγεσία της ΝΔ είναι έγκλημα κατά του κόμματος.
Ίσως κάποιος αντιτείνει ότι ίσα – ίσα που οι υποψήφιοι που θα ανακοινωθούν θα έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο να τρέξουν και να προωθήσουν τις ιδέες του κόμματος.
Ναι, σωστά, αλλά εκείνο που προέχει είναι να υπάρχει κομματική ηρεμία μέχρι τις εκλογές και να υφίσταται κόμμα ώστε να μπορέσουν να προωθηθούν οι ιδέες του και το πρόγραμμά του. Γιατί αν ανακοινωθούν τώρα κάποιοι υποψήφιοι, δημιουργούνται ανισότητες. Και αυτοί που πλήττονται είναι δικαιολογημένο να αντιδράσουν.
Δηλαδή, αν κάποιος φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος στην π.χ. Εύβοια, η οποία εκλέγει έξι βουλευτές, και βάση της εκλογικής νομοθεσίας το ψηφοδέλτιο πρέπει να περιλαμβάνει δύο γυναίκες, τότε θα ανακοινωθούν οι  δύο γυναίκες υποψήφιοι, ενώ ήδη είναι γνωστό ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος ο νυν Βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, καθώς εκ του Καταστατικού του κόμματος έχει αυτό το δικαίωμα. Συνεπώς από τους οκτώ που θα είναι υποψήφιοι (6+2) οι τρείς θα είναι γνωστοί από τώρα.
-          Θα μπορούν να κάνουν περιοδείες ως υποψήφιοι
-          Θα μπορούν να ανοίξουν γραφεία ως υποψήφιοι
-          Θα μπορούν να βγαίνουν στα τοπικά και εθνικά ΜΜΕ ως υποψήφιοι
-          Θα μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα ως υποψήφιοι
-          Θα μπορούν να ζητούν… εξυπηρετήσεις ως υποψήφιοι.
-          Θα εισπράττουν την πολιτική φθορά ωσάν να ήταν εκλεγμένοι.
Οι υπόλοιποι πέντε θα πρέπει να περιμένουν πότε το κόμμα θα αποφασίσει να τους ανακοινώσει για να μπορέσουν  να παίξουν κι αυτοί το ρόλο του υποψηφίου. Ενώ καθημερινά στην επαφή τους με την τοπική κοινωνία θα αντιμετωπίζουν την αμφισβήτηση «για κάτσε να δούμε κι αν θα είσαι υποψήφιος…»
Κι εν τω μεταξύ η γρίνια και η εσωστρέφεια θα κυριαρχεί…

Μια λύση βέβαια που λέγεται ότι συζητείται είναι σταδιακά (μέσα σε ένα δίμηνο) να δοθούν όλα τα ονόματα των υποψηφίων. Ωστόσο αν ακολουθηθεί μια τέτοια λύση θα προκύψουν άλλα ζητήματα. Επί παραδείγματι αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να είναι υποψήφιος και τελικά δει ότι αποκλείεται από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, θα έχει όλο το περιθώριο χρόνου να προετοιμαστεί για να είναι υποψήφιος με άλλο κόμμα, συγγενές…
Δεν ξέρω ποιού νεωτεριστή ιδέα είναι η σταδιακή ανακοίνωση υποψηφίων, αλλά η πρόταση έχει περισσότερα αρνητικά από θετικά. Και το χειρότερο είναι ότι θα μετατρέψει έναν παραταξιακό αγώνα σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι γρίνιες.
Λέτε να μην ήξεραν όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί αυτού του κόμματος που απλώς έκλειναν το μάτι σε όσους ήθελαν να κατέβουν υποψήφιοι κάνοντάς τους όλους να τρέχουν μέχρι 20 μέρες πριν από τις εκλογές; Γιατί λοιπόν αυτός ο αγώνας, αυτό το τρέξιμο όσων φιλοδοξούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να σταματήσει περίπου ένα χρόνο πριν από τις εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.