Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η ΝΔ προκαλεί τον Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για το "σκάνδαλο" της ΔΕΠΑ

Η ΝΔ προκαλεί τον Τσίπρα να δώσει απαντήσεις για το "σκάνδαλο" της ΔΕΠΑΠηγή: capital.gr- Του Δημήτρη Γκάτσιου
"Από τη μία, θέλετε να μεταθέσετε τη συζήτηση από τη ζοφερή πραγματικότητα που οι επιλογές σας έχουν προκαλέσει. Τη διάλυση της μεσαίας τάξης μέσω της εξοντωτικής φορολόγησης, τις βαριές μνημονιακές δεσμεύσεις για πολλά χρόνια, την ανελέητη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, τις εθνικές ήττες σε μείζονα
θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το θέμα των Σκοπίων. Και βέβαια να μεταθέσετε τη συζήτηση από τα σκάνδαλα της κυβέρνησής σας τα οποία αποκαλύπτονται πια το ένα μετά το άλλο... Έχετε το θράσος κ. Τσίπρα να μιλάτε για διαπλοκή. Έχετε γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος σκοτεινών συμφερόντων. Αλλά βέβαια όσο πλησιάζει η ώρα που θα εγκαταλείψετε την εξουσία τόσο περισσότερα στόματα θα ανοίγουν και τότε καλά ξεμπερδέματα".
Η συγκεκριμένη αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και στη διάρκεια της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, μόνο τυχαία δεν ήταν. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βάλλει ευθέως κατά του κυβερνητικού συνασπισμού για τις…μαύρες τρύπες της οικονομίας και τη μεταχρονολογημένη λογική του "Τσοβόλα δώστα όλα", κρούει καμπανάκι κινδύνου για "τα δύσκολα που δεν έχουν περάσει", τη στιγμή κατά την οποία εγκαλεί τους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες ότι "πνίγονται" μέσα στα σκάνδαλα. Μετά, λοιπόν, τις υποθέσεις του "Ελευθέριος Βενιζέλος", του διαγωνισμού για το Θριάσιο, των ευρωπαϊκών πόρων για το προσφυγικό, αλλά και του αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία (υποθέσεις που ανέδειξε  και πάλι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) σε αιχμή μετατρέπεται το ζήτημα της ΔΕΠΑ. Η οδός Πειραιώς θέτει στο στόχαστρό της έξι κορυφαία στελέχη της συγκυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι, μετά και τη δημοσίευση των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ, καθίσταται σε όλους ξεκάθαρο ότι  οι"ηθικοί αυτουργοί αυτού του πολύ σοβαρού σκανδάλου για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις" βρίσκονται εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου.
"Οι κύριοι Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και η κυρία Τζάκρη κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θεόδωρο Κιτσάκο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι στιγμής  κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούνται να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση που έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους Έλληνες φορολογούμενους", τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία. Οι απαντήσεις, πλέον, ζητούνται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για τον οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως "έκανε ότι δεν άκουσε" όσα επισήμανε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. "Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις  για τους χειρισμούς του κ. Κιτσάκου και των υπουργών του. Όπως, επίσης, οφείλει να διευκρινίσει εάν γνώριζε ο ίδιος τους χειρισμούς του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ τους οποίους καθ’ ομολογία του κ. Κιτσάκου ενέκριναν οι υπουργοί του. Υπενθυμίζεται ότι στον κ. Κιτσάκο, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν και διευθυντής της ELFE, έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τη διόγκωση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ, της  εταιρείας δηλαδή στην οποία εργαζόταν πριν γίνει επικεφαλής της ΔΕΠΑ, όσο και για την απόπειρα παράνομης ανταλλαγής ακινήτων έναντι χρέους προς όφελος της ELFE", σχολιάζουν στην οδό Πειραιώς.
Σε τέμπο εσωτερικής στρατηγικής στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι τα ανοίγματα πέρα από τα τείχη και η δημιουργία μίας ευρείας συμμαχίας με τους πολίτες είναι, ουσιαστικά, μονόδρομος όχι μόνο για τη νίκη στις εκλογές. Αλλά και για να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες της πολιτικής κυριαρχίας, οι οποίες θα στρώσουν το δρόμο στην επόμενη κυβέρνηση, ώστε να τρέξει το κομβικό για την ανάπτυξη κύμα μεταρρυθμίσεων. Στη λογική και στο αποτύπωμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει το πεπερασμένο δίπολο "αριστεράς και δεξιάς". Άλλωστε, όποτε η Νέα Δημοκρατία το υπερέβη, όταν ανανεώθηκε και ένωσε, κατέγραψε τις μεγαλύτερες νίκες της. Το 1974. Το 1989. Το 1990. Το 2004. Στη στρατηγική του τα πιο προωθημένα ανοίγματα θα ανοίξουν τον ορίζοντα και θα αγκαλιάσουν όλο και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας. "Απευθύνομαι όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας στις τελευταίες εκλογές, αλλά και σε εκείνους που μας ψήφισαν από το 2004 και μετά. Πολλοί μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ήρθε η ώρα να γυρίσουν στο σπίτι τους. Απευθύνομαι και στον απογοητευμένο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Απευθύνομαι σε όλους", συνηθίζει να σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης. Η προσέγγιση με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται σε μείζον στοίχημα για την οδό Πειραιώς. Εξίσου, η ανάδειξη νέων υποψηφίων, που προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Και οι επιλογές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ψηφοδέλτια της παράταξης αυτό σηματοδοτούν. Να δώσουν ακέραιο το στίγμα της ανανέωσης και της διεύρυνσης. Σε λίγες ώρες, άλλωστε, αναμένεται ότι θα έρθουν στο προσκήνιο ακόμα 30 πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν να δώσουν για πρώτη φορά τη "μάχη" του σταυρού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.