Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Εμπλοκή στον διάλογο για τα σχολικά βιβλία Ελλάδας - πΓΔΜ- Έπαθε σοκ η ελληνική πλευρά από τις απαιτήσεις των σκοπιανών

ΜΜΕ Σκοπίων: Εμπλοκή στον διάλογο για τα σχολικά βιβλία Ελλάδας - πΓΔΜ Ο ελληνικός λαός λέει σοφά την εξής παροιμία: "Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι...". Κι έχει δίκιο.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα στην υπόθεση του σκοπιανού και στις περιβόητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε βιβλία, ώστε η μια χώρα να μη προκαλεί την άλλη. Οι σκοπιανοί έχοντας πάρει θάρρος από τις διαρκείς
υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, έθεσε ζητήματα που προκάλεσαν την αγανάκτηση της ελλληνικής πλευράς.

Όπως φαίνεται οι συζητήσεις διεκόπησαν λόγω των παράλογων ανιστόρητων απαιτήσεων των σκοπιανών.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η σκοπιανή ιστοσελίδα expres.mk, η ελληνική πλευρά έχει βάλει στον πάγο τις συζητήσεις από τη στιγμή που έφτασαν στα χέρια της οι αξιώσεις των γειτόνων για συγκεκριμένες αλλαγές στα ελληνικά σχολικά βιβλία.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι η κοινή Επιτροπή λειτουργούσε χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε φιλική ατμόσφαιρα, όταν η πλευρά της πΓΔΜ παρουσίασε τις απαιτήσεις της για αλλαγές στις ελληνική ιστοριογραφία, οι εργασίες «μπλοκαρίστηκαν» και πλέον η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια των πολιτικών.

«Τα μέλη της ελληνικής πλευράς ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρας σχετικά με τα αιτήματα των Σκοπιανών, καλώντας τον να παρέμβει στον ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος υποτίθεται ότι θα δώσει εντολή για απόσυρση των αιτημάτων που δημιουργούν το πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το expres.mk.

Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μέλος της ελληνικής επιτροπής απείλησε με παραίτηση εάν δεν αποσυρθούν από το τραπέζι οι απαιτήσεις των γειτόνων, κάνοντας λόγο για «επιχειρούμενη παραποίηση» της 24 αιώνων ελληνικής ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.