Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

"Άρωμα γυναίκας" στις λίστες των ψηφοδελτίων της ΝΔ- Τα 30 πρώτα ονόματα από ώρα σε ώρα


Παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να ανακοινώσει την πρώτη ομάδα στελεχών που θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές.
Η πρώτη αυτή ομάδα θα είναι αποκλειστικά
γένους θηλυκού και θα αποτελείται από 30 γυναίκες. Τα πρόσωπα αυτά δεν είχαν καμία σχέση μέχρι σήμερα με την πολιτική και ουσιαστικά θα αποτελέσουν την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση.
Στόχος της κίνησης κατά την ηγεσία του κόμματος είναι να δοθεί η νομιμοποίηση στα πρόσωπα αυτά να εκπροσωπούν τη ΝΔ. Επίσης θα τους δοθεί ο χρόνος μέχρι και τις εκλογές με στόχο να προσφέρουν δείγματα γραφής και παράλληλα να δώσουν μία απάντηση σε όσους μιλούν για απαρχαιωμένο πολιτικό προσωπικό.
Ο σχεδιασμός μάλιστα που υπάρχει αυτή την στιγμή κάνει λόγο και για μία δεύτερη φουρνιά ονομάτων μέχρι και το τέλος του χρόνου, τα οποία όλα μαζί θα πλαισιώσουν τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι έχουν σίγουρη θέση στα ψηφοδέλτια.
Τα περισσότερα από τα ονόματα που θα ανακοινώσει η ΝΔ θα έχουν ως αφετηρία το μητρώο στελεχών, μία προσωπική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έλαβε χώρα σχεδόν δύο χρόνια πριν.
Η ανακοίνωση των Πανούτσου και Τατσιόπουλου ήταν μόνο η αρχή, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θα δείτε διεύρυνση στα ψηφοδέλτιά μας με ανθρώπους από την κεντροαριστερά και γιατί όχι από την Αριστερά», είχε δηλώσει ο ίδιος στη ΔΕΘ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει πράξη.
Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο και τον πολιτισμό, που έχουν εκφράσει τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική αλλαγή και προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν δώσει το στίγμα τους στο δημόσιο βίο με την παρουσία και τον λόγο τους, έχουν αναφορά στην κεντροαριστερά, αλλά θα συμπράξουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σταδιακά και ανακοινώσεις ονομάτων με χρονικό ορίζοντα ως το συνέδριο του Δεκεμβρίου.
Η συσπείρωση της κομματικής βάσης, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, έχει πιάσει ταβάνι και καθιστά επιτακτικό το άνοιγμα σε άλλους χώρους. Στα 44α γενέθλια της κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις εκλογικές νίκες της ΝΔ με τα μεγαλύτερα ποσοστά, είχε σημειώσει ότι επετεύχθησαν όταν κατάφερε να διευρύνει τον πολιτικό της ορίζοντα και έδωσε το σύνθημα για τις επόμενες κινήσεις του.


Σε κάθε περίπτωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της εκλογικής προετοιμασίας, με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων να είναι μία από τις προτεραιότητες, αλλά όχι η μοναδική.
Κεντρική θέση στον προγραμματισμό έχει η οργάνωση του συνεδρίου της ΝΔ στις 14-16 Δεκεμβρίου, όπου θα εκλεγεί η νέα πολιτική επιτροπή του κόμματος. Το σώμα αυτό με την νέα του σύνθεση θα κληθεί να εκλέξει με την σειρά του, τον νέο γραμματέα της ΝΔ, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι εκ νέου ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα λειτουργήσει σε αυτή την τόσο νευραλγική θέση μέχρι και τις εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.