Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Κουμουτσάκος για δυο στρατιωτικούς: Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει αν υπάρχουν αντίδωρα

Στην αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Αντύπα, ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Ο Γιώρος Κουμουτσάκος, εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίησή του για αυτή την πολύ θετική εξέλιξη, όπως είπε. «Είναι ένα γεγονός που συγκίνησε όλους τους Έλληνες, ένα γεγονός που χαροποίησε όλους τους Έλληνες», ανέφερε. 

Όπως είπε ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας «στην προσπάθεια αυτή πρώτα από όλοι συνέβαλαν οι ίδιοι οι Έλληνες στρατιωτικοί. Συνέβαλε η διεθνοποίηση του θέματος από όλους μας. Υπήρχε μια προσπάθεια από όλους μας», ενώ σημείωσε ότι «μένουν πολλά να γίνουν για να περάσουμε στην ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων». 

«Η αποφυλάκιση είναι μια κίνηση που προήλθε, λόγω της διεθνούς πίεσης, στο διπλωματικό στο οικονομικό, και στο γεωστρατηγικό πεδίο», όπως είπε. 

Ο βουλευτής τη ΝΔ εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς «βρίσκεται σε πίεση και ήθελε μια κίνηση εκτόνωσης. Το έκανε με ένα θέμα που δεν σχετίζονταν με τα δύσκολα θέματα του Ερντογάν, όπως είναι θέματα που αφορούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν». 

«Ήταν μια κίνηση εκτόνωσης για να επιχειρήσει να δείξει ότι υπάρχουν στοιχεία ορθολογισμού», τόνισε.

Ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ότι η αρχή για την απελευθέρωσή τους έγινε από τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, θύμισε τις δηλώσεις Ερντογάν μετά την συνάντηση για τους Μουφτήδες. 

«Θέλω να επισημάνω την σύμπτωση των ημερών, ότι σε εκείνη την συζήτηση τέθηκε και το θέμα των Μουφτήδων, αυτό αποτυπώθηκε σε δηλώσεις του Ερντογαν. Αναφέρω τα γεγονότα, χωρίς να τα συνδέω. Τώρα στο αν υπάρχουν αντίδωρα, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση», ανέφερε ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Σχολιάζοντας το φαινόμενο του «brain drain», ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να υφίσταται την απώλεια αυτού του ικανού έμψυχου δυναμικού. Πρέπει να γίνει μαι συνολική ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας, ώστε να υπάρχουν θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.