Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κρατικοποίηση τραπεζών και επιστροφή στη δραχμή- Αφιερωμένο σε όσους έχουν ακόμη ψευδαισθήσεις για το τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ



Η φωτογραφία του Κόκκινου Στρατού πλαισιώνει το άρθρο  
Όσοι δεν κατάλαβαν τι σήμαινε το ΟΧΙ δεν έχουν παρά να διαβάσουν το άρθρο με τίτλο «Τρία σημεία για το νόημα του δημοψηφίσματος και τα άμεσα απαιτούμενα μέτρα», των Δημήτρης Μπελαντή και της Δέσποινα Σπανού μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύεται στον κομματικό ιστότοπο που ελέγχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) και φέρει το σοβιετικό όνομα iskra.gr
Τα δύο στελέχη και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια αντιευρωπαϊκή φιλολογία
συνιστούν στον πρωθυπουργό να απορρίψει την πρόταση Γιούνκερ, να κρατικοποιήσει τις τράπεζες, να απομακρύνει τον κ. Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδος και μετά από εθνικής φύσεως μέτρα να οδηγηθούμε σε εθνικό νόμισμα.
Για του λόγου το αληθές ιδού τα σημεία των προτάσεων των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:
«Για να γίνουν αυτά και να μην οδηγηθούμε σε απόλυτη ασφυξία από τους δανειστές τις επόμενες ημέρες, χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση τρεις βασικές αποφάσεις και μάλιστα άμεσα :  
  • Να εγκαταλείψουμε την λογική μιας συμφωνίας μέσω βασικών υποχωρήσεων και παραχωρήσεων προς τους δανειστές, όπως αυτή η λογική πρυτάνευσε τους τελευταίους μήνες .  Οι 47 σελίδες και το σχέδιο Γιουνκέρ δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση. Να ζητήσουμε μια συμφωνία στην βάση των παραπάνω  πολιτικών και προγραμματικών στόχων μας  και διαφορετικά να εγκαταλείψουμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Να αναστείλουμε/σταματήσουμε την πληρωμή των επόμενων δόσεων του Ιουλίου προς το ΔΝΤ και την ΕΕ. Να βγούμε από την λογική του «εθνικού μετώπου» ή της «εθνικής ενότητας’ χωρίς ταξικό υπόβαθρο, που μας οδηγεί σε άτακτη υποχώρηση. Να ελεγχθούν άμεσα οι τράπεζες τόσο κεφαλαιακά όσο και διοικητικά από το Δημόσιο  και να τοποθετηθούν νέες διοικήσεις άμεσα ελεγχόμενες από το Δημόσιο. Να αλλάξει άμεσα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με κυβερνητική παρέμβαση. Να διερευνηθούν πηγές ρευστότητας των τραπεζών και εκτός ΕΚΤ μέσω διακρατικών συμφωνιών.
  • Να εγκαινιασθεί μια διαδικασία κάλυψης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος με εθνικά μέσα προσωρινής φύσεως και να προχωρήσει αποφασιστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες η προετοιμασία της χώρας σε όλους τους τομείς για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Να μην φοβηθούμε την ρήξη με τους δανειστές αλλά να πάρουμε όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητο προστάδιο προς αυτήν την κατεύθυνση.
  •   Προφανώς, αυτές οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν μέσα από αρχηγικές ή μονοπρόσωπες διαδικασίες. Άμεσα, όλα τα συλλογικά όργανα του κόμματος πρέπει να συνεδριάσουν και να τοποθετηθούν υπεύθυνα δεσμεύοντας την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της».  

Σημειώνουμε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει για έγκριση την όποια συμφωνία πετύχει (άραγε το θέλει ειλικρινά να συνάψει συμφωνία;) στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, στην οποία ψηφίζουν τα εν λόγω στελέχη.

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ
Για όσους θέλουν να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο ας ανατρέξουν εδώ:
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=21222:belantis-spanou&catid=81:kivernisi&Itemid=198

1 σχόλιο:

  1. Εσένα τι σε χαλάει; Που δεν θα είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τσουτσέκι του Ντράγκι ή που ο κολλητός του Σαμαρά ο Σάλλας δεν θα αρπάζει με δεκάρες περιουσίες Ελληνικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.