Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Να έχει εκλεγεί νέος αρχηγός της ΝΔ έως τον Σεπτέμβρη ζητούν πολλοί βουλευτές- Δεν προλαβαίνουμε απαντούν άλλοι


Επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ, ετοιμάζονται να ζητήσουν πολλά στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το αιτιολογικό που αναπτύσσουν είναι τελείως αντίστροφο με εκείνο που προέβαλε μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς και το επιτελείο του, λέγοντας ότι επειδή η χώρα βρίσκεται σε κρίση όποιος θέτει ζήτημα ηγεσίας δείχνει ότι σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και όχι τη χώρα
και κινείται με ιδιοτέλεια.
Πολλά στελέχη της ΝΔ θέτουν πλέον το ακριβώς αντίθετο επιχείρημα, λέγοντας ότι επειδή η χώρα βρίσκεται σε κρίση πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες ώστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να μπορέσει να παίξει το θεσμικό της ρόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές της ΝΔ ζητούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους και την δρομολόγηση μιας συμφωνίας θα πρέπει άμεσα να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη της νέας γαλάζιας ηγεσίας από την βάση.
Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι η εκλογή νέου αρχηγού πρέπει να γίνει σύντομα και οπωσδήποτε μέχρι τον Σεπτέμβριο και αφού πρώτα διατεθεί επαρκής χρόνος ώστε οι υποψήφιοι να καταφέρουν να καταθέσουν τις προτάσεις του για το μέλλον της Ελλάδας και του κόμματος και να κάνουν τις απαραίτητες περιοδείες ανά την Ελλάδα.
Άλλα στελέχη ωστόσο τονίζουν ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία διαδικασία εν μέσω θέρους και ότι οι διαδικασίες πρέπει να ξεκινήσουν το φθινόπωρο ώστε να δοθεί στις τοπικές οργανώσεις ο χρόνος να αναδιοργανωθούν και να ανοίξουν και πάλι εγγράφοντας νέα μέλη, αφού όπως διαπίστωσαν ελάχιστες ήταν οι οργανώσεις που δούλεψαν με αφορμή το δημοψήφισμα.

Rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.