Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Μυαλοφυγόδικοι εκπαιδευτικοί ή απλά με ιδεολογική αγκύλωση;

Τρίβαμε τα μάτια μας και δεν πιστεύαμε αυτά που διαβάζαμε στην επετειακή ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς- Ιθάκης.

Κατά την άποψή τους ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έγινε από τα μονοπώλια και όχι από τον Χίτλερ.
Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από τη μακροσκελή ανακοίνωσή τους:
«Ψάξε μήπως για τον πόλεμο τότε και πάντα η αιτία είναι η αδηφάγα ανάγκη των μονοπωλίων και των «τραστ» (βιομήχανοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες κ.α), να εξασφαλίσουν νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές και νέες αγορές, για να αυξήσουν παραπέρα τα κέρδη τους αποκτώντας δύναμη και σε άλλες χώρες αλλάζοντας τα σύνορά τους.
….
Η 28η Οκτώβρη είναι μια γιορτή της εποχής μας γιατί μπορούμε να δώσουμε το περιεχόμενο των σημερινών μας ονείρων, των αναγκών μας.

Η ιστορία της γενιάς σας θα γραφτεί πάλι με αγώνες!

Τιμάμε το ΟΧΙ του 1940 παλεύοντας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο!

Αργοστόλι 27/10/20

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ»
Δεν θα μείνω στη γλώσσα «Οκτώβρη» (ευτυχώς γλυτώσαμε το Οχτώβρη), θα επικεντρωθώ στη φιλοσοφία των κυρίων Λειτουργών της Μέσης Εκπαίδευσης. Δηλαδή των δασκάλων που διδάσκουν τα παιδιά μας. Των δασκάλων που κατευθύνουν τη σκέψη τους προς τη μία ή στην άλλη κατεύθυνση. Των δασκάλων, στους οποίους, κατά τον Μέγα Αλέξανδρο χρωστάμε το «ευ ζην»
Το τι λένε αυτοί οι πνευματικοί εγκέφαλοι θα προσπαθήσω να το εξηγήσω «κλέβοντας» tweets  χωρίς να κάνω αναφορά στους υπογράφοντας για να μη επηρεαστεί κανείς.
«Σύμφωνα με την αριστερή "ανάλυση", ο καπιταλισμός, δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις, προκάλεσαν τον Β'ΠΠ στον οποίον καταστράφηκε το 98% από αυτές για να ξαναρχίσουν από το μηδέν, ψάχνοντας νέες αγορές ανάμεσα σε καταναλωτές που δεν είχαν ούτε να φάνε. Ευφυέστατο!».
«Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας - Ιθάκης είναι πραγματικά ανιστόρητη και ντροπιαστική. Να αρχίσουμε να μιλάμε για αξιολογήσεις κάποια στιγμή ξανά; Γιατί αυτοί που την έγραψαν είναι προφανές ότι δεν μπορούν να διδάσκουν».

«Η κομμουνιστική διαφώτιση κι ο κομμουνιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας γίνεται με χορηγία του Κράτους, δεδομένου ότι οι πλέον φανατικοί και μαχητικοί κομμουνιστές είναι κρατικοί υπάλληλοι».
«Θλιβερή η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιθάκης Κεφαλονιάς.
Θλιβεροί οι εκπαιδευτικοί που τη συνέταξαν.
Θλιβερή η κοινωνία που ανέχεται ή επικροτεί τέτοιες απόψεις».
«Με την περίπτωση των κομμουνιστοχαρούμενων καθηγητών της Κεφαλονιάς, αποδεικνύεται ότι ο χειρότερος ιός στα πανεπιστήμια δεν είναι ο κορωνοϊός αλλά ο σοσιαλισμός!».
«Διαβάστε την ανακοίνωση- μνημείο ντροπής της ΕΛΜΕ Κεφαλληνίας-Ιθάκης Ξέπλυμα του Χίτλερ, παραχάραξη της Ιστορίας, κανονικός προσηλυτισμός σε παιδιά. Αυτοί οι άνθρωποι διδάσκουν σε δημόσια σχολεία...»
Την ίδια ημέρα, την ημέρα της εθνικής γιορτής, τα τρολ έκαναν επίθεση στον Ιωάννη Μεταξά, υποστηρίζοντας ότι το «Όχι» δεν το είπε αυτός αλλά ο λαός.
Πράγματι ο Μεταξάς ήταν στην εξουσία με πραξικόπημα. Ήταν δικτάτορας. Αλλά συμπεριφέρθηκε ως Έλληνας. Τίμησε την ιστορία της χώρας του και την κληρονομιά των προγόνων του.
Δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς για τον Μεταξά. Τα λέει όλα ο τότε Ιταλός πρεσβευτής που το επέδωσε το γνωστό τελεσίγραφο:
Γράφει στα απομνημονεύματά του ο Γκράτσι για τον Μεταξά μετά το ΟΧΙ «Ένιωσα ντροπή. Με ευλάβεια υποκλίθηκα στον Έλληνα πρωθυπουργό και έφυγα με το κεφάλι σκυμμένο»
Αυτά όμως είναι ξένα προς την ιδεολογία των καθηγητών της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
Αλήθεια πώς είναι δυνατόν υγιή μυαλά που υπάρχουν ανάμεσα στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, δεν αντιδρούν;
Πώς ανέχονται να τους εκπροσωπούν τέτοιοι παλαιολιθικοί και ιδεολογικά αγκυλωμένοι εγκέφαλοι; Γιατί απλά μυαλοφυγόδικοι δεν είναι. Κρίμα και μόνο κρίμα.



Η πλήρης ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης και το «μήνυμα προς τους μαθητές» για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

«Αγαπητοί μας Μαθητές

Η επέτειος της 28ης Οκτώβρη 1940 ως ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, προσφέρεται πάντα για την κατάκτηση της ιστορικής αλήθειας που δεν γράφεται στα σχολικά βιβλία, αλλά και για την άντληση στέρεων συμπερασμάτων για το σήμερα.
Ήταν αλήθεια ο πόλεμος «…το ολέθριο αποτέλεσμα της αποτυχίας στην εφαρμογή των όρων της ειρήνης που είχαν τερματίσει τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο την περίοδο 1919-20…» όπως αναφέρουν τα σχολικά βιβλία;

Ψάξε μήπως για τον πόλεμο τότε και πάντα η αιτία είναι η αδηφάγα ανάγκη των μονοπωλίων και των «τραστ» (βιομήχανοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες κ.α), να εξασφαλίσουν νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές και νέες αγορές, για να αυξήσουν παραπέρα τα κέρδη τους αποκτώντας δύναμη και σε άλλες χώρες αλλάζοντας τα σύνορά τους.

Ψάξε μήπως τον φασισμό δεν τον επιβάλλουν κάποιοι «τρελοί» όπως αποκαλούν τον Χίτλερ. Ψάξε μήπως το φασισμό την 10ετία 1930-40 τον στήριξαν όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που ζητούσαν από το γερμανικό λαό να είναι “ενωμένος”, να βάλει πλάτη, να αποδεχτεί τη φτώχεια και την ανεργία του για το καλό “του γερμανικού έθνους”, όπως ακριβώς το ζητούσαν πρόσφατα (και τώρα) στην χώρα μας, έχοντας την ίδια επιχειρηματολογία και συναγελαζόμενοι με την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Αλήθεια δεν γιγαντώθηκε ο φασισμός με την οικονομική ενίσχυση που απλόχερα του παρείχαν δεκάδες καπιταλιστές των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γαλλίας (“Ford”, “General Motors”, IBM, Siemens), στην Ιαπωνία και αλλού, κάνοντας τσιράκια τους φασίστες; Τα τσιράκια των εφοπλιστών δεν έκαναν στο Πέραμα οι χρυσαυγίτες;

Ψάξε μήπως αυτό που σου λένε, ξανά και ξανά, για το ότι όποτε οι Έλληνες ενώθηκαν όλοι μαζί μεγαλούργησαν…είναι άραγε αλήθεια, αφού υπήρξαν Έλληνες (π.χ. κατοχικές κυβερνήσεις Τσολάκογλου – Λογοθετόπουλου – Ράλλη) που στήριξαν τη ναζιστική κατοχή που με την σειρά της οδήγησε στο θάνατο μισού εκατομμυρίου Ελλήνων από την πείνα, το χειμώνα του 1940-41. Αφού οι ελληνικές αρχές και ο ίδιος ο δικτάτορας Μεταξάς ήταν αυτοί που αρνήθηκαν, αρχικά, στους εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές να πολεμήσουν τον Ιταλό εισβολέα και στη συνέχεια τους παρέδωσαν στους Γερμανούς κατακτητές για να τους εκτελέσουν. Αφού το μεγαλύτερο τμήμα των αστικών πολιτικών κομμάτων της εποχής εγκατέλειψε τη χώρα και εγκαταστάθηκε στο Κάιρο αφήνοντας τον ελληνικό λαό να πολεμά και ν’ αντιστέκεται μόνος του.

Ψάξε μήπως το τσάκισμα του φασισμού το κατάφεραν οι αντιστασιακές οργανώσεις των λαών αλλά και ιδιαίτερα, το νεοσύστατο σοσιαλιστικό κράτος της Σοβιετικής Ένωσης με τον ασύλληπτο αριθμό των 20 εκατομμυρίων νεκρών, αφού οι Δυτικοί «Σύμμαχοι» σήκωσαν όπλα ενάντια στην Γερμανία μόνο το 1944, δηλαδή μετά την στρατιωτική νίκη της.

Ψάξε μήπως και στην χώρα μας ο λαός μας είπε το μεγάλο ΟΧΙ στα βουνά της Αλβανίας όταν ο δικτάτορας Μεταξάς έλεγε να ρίξουμε μερικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων, όταν οργανώθηκε στο ΕΑΜ, ο ένοπλος ΕΛΑΣ και η ΕΠΟΝ που έδιωξαν Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες. Όταν το ΕΑΜ απελευθέρωσε τη μισή Ελλάδα, πολύ πριν φύγουν οι Γερμανοί, λειτούργησε σχολεία, με θέατρα και πολιτισμό στις ελεύθερες περιοχές, εμπόδισε το (1943) και τελικά κατάφερε να μη φύγει ούτε ένας Έλληνας, για να πάει εργάτης στα εργοστάσια των ναζί. Έσωσε το λαό από την πείνα με τα συσσίτια, οργάνωσε τη “μάχη της σοδειάς”. Εμπόδισε με μαζικά συλλαλητήρια που είχαν δεκάδες νεκρούς να γίνει η Βόρεια Ελλάδα μέρος του Βουλγαρικού φασιστικού κράτους κ.α.

Ψάξτε αγαπητοί μαθητές αν έχει κάποια σχέση το 1940 με το 2020 σκεπτόμενοι πίσω από τα φαινόμενα γιατί και σήμερα ετοιμάζονται νέοι πόλεμοι στην περιοχή μας για τους ίδιους σχεδόν λόγους. Με πρωταγωνιστές πολυεθνικές που για την εξασφάλιση νέων ενεργειακών πηγών, εμπλέκουν την χώρα μας σε μεγάλους ανταγωνισμούς και επικίνδυνα αδιέξοδα μέσα σε ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ψάξτε επίσης ποιος απολαμβάνει τον πλούτο που βγαίνει από τη δουλειά των εργαζομένων, των γονιών σας. Ψάξτε αν υπάρχουν εμπόδια στα όνειρά σας, αν κάποιοι βγάζουν τρελά κέρδη ενώ οι πολλοί ζουν κάτω από τις ανάγκες τους;

Τη φετινή χρονιά, που αναπτύχθηκαν μεγάλοι μαθητικοί αγώνες διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών για την ασφαλή διά ζώσης πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία, η απάντηση ήταν η καταστολή, η ωμή βία, τα ΜΑΤ που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων και την σύλληψη και κράτηση 14 χρονου μαθητή.
Η 28η Οκτώβρη είναι μια γιορτή της εποχής μας γιατί μπορούμε να δώσουμε το περιεχόμενο των σημερινών μας ονείρων, των αναγκών μας.

Η ιστορία της γενιάς σας θα γραφτεί πάλι με αγώνες!

Τιμάμε το ΟΧΙ του 1940 παλεύοντας για τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, στον ελεύθερο χρόνο!

Αργοστόλι 27/10/20
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.