Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Χυδαία επίθεση Καρανίκα και Νίκου Παππά στην 28η Οκτωβρίου -Υμνούν το ΕΑΜ που ιδρύθηκε το ΄41!


 Τη χειρότερη ημέρα επέλεξαν ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για να διχάσουν, παραποιώντας την Ιστορία και κάνοντας ακόμη και ιστορικό λάθος.

Ο Νίκος Καρανίκας, με σκαιούς και διχαστικούς χαρακτηρισμούς, απευθύνθηκε σε όσους γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου και το έπος του 1940, αναρτώντας σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ:

Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση . #Εθνική_Αντίσταση ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ
Image

«Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση», έγραψε στην ανάρτησή του.

Αλλά και ο Νίκος Παππάς στο ίδιο μήκος κινήθηκε, με ανάρτησή του:

Tweet



Και τότε ενάντια στον φασισμό και τους συνεργάτες του, και τώρα ενάντια στους επιγόνους τους και όσους τους ανέχονται. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται.
Image



Το λάθος των Νίκου Παππά και Νίκου Καρανίκα είναι ότι το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (εν συντομία: ΕΑΜ) ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 στην κατεχόμενη τότε Αθήνα και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ελληνική αντιστασιακή οργάνωση κατά τη διάρκεια της Κατοχής. 

Η Επέτειος του ΟΧΙ, που γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός, μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. 

Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940.Ο Ν. Καρανίκας συνέχισε μάλιστα τις ύβρεις, με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς, μετά τις αντιδράσεις στην ανιστόρητη και διχαστική ανάρτησή του...

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.