Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

"Κότες λιράτες και φτεροπλουμιστές"....

Πολάκης: Η «Ακροδεξιά τάση της ΝΔ σε παράκρουση...» | Το Κουτί της Πανδώρας Στην πολιτική η συνέπεια είναι, ίσως, το πιο σημαντικό πράγμα.

Τον Παύλο Πολάκη δεν νομίζω ότι τον συμπαθούν πολλοί Έλληνες. Προσωπικά είμαι σε αυτούς που δεν τον συμπαθούν. Ωστόσο οφείλω να αναγνωρίσω στον κ. Πολάκη πολιτική συνέπεια.

Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως υβριστής των πάντων και συνεχίζει το ίδιο.

Ακόμα και όταν κρεμόταν από μια κλωστή η άρση της ασυλίας του αυτός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προκαλεί τους πάντες και τα πάντα.

Μόνο «κότες λιράτες και φτεροπλουμιστές» (που θα έλεγε και η Ντόρα Μπακογιάννη) δεν αποκάλεσε στη Βουλή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ευρισκόμενος, κυριολεκτικά σε οίστρο…

Όσο γι’ αυτόν που είχε ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, δηλαδή τον εκδότη και δημοσιογράφο Γιάννη Κουρτάκη, εξέμεσε χολή!!!  Καταφέρθηκε εναντίον του με βαριές εκφράσεις, όπως «διεφθαρμένος λακές» και «η πιο καλοταϊσμένη γραφίδα που έχει βγάλει ποτέ ο τόπος», δείχνοντας αμετανόητος.

Για την υπόθεση η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που είχε συνεδριάσει την προηγούμενη εβδομάδα και είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη κατά πλειοψηφία.

Τι έμενε λοιπόν για να δοθεί ένα «μάθημα» στον καθ’ έξιν υβριστή και τιμητή των πάντων;

Η επικύρωση της εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής από την Ολομέλεια της Βουλής.  Και τι έγινε τελικά; Αποδείχθηκε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Αποδείχθηκε ότι η συνέπεια, τουλάχιστον για την υπόθεση Πολάκη και όσα ηθικά ζητήματα κουβαλάει μαζί της, δεν υφίσταται για τη ΝΔ. Γιατί; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά ξεγύμνωσε τη ΝΔ μιας και οι βουλευτές της απουσίαζαν και δεν πήγαν να παραδώσουν στη δικαιοσύνη να δικαστεί, όπως κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, τον άνθρωπο που έχει κάνει την ύβρι επάγγελμα. Και μάλιστα την ύβρι εναντίον βουλευτών της ΝΔ και προσωπικά του προέδρου τους  και πρωθυπουργού.

Για την ιστορία,  Ολομέλεια αποφάσισε κατά της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη καθώς απουσίαζαν αρκετοί βουλευτές με αποτέλεσμα η πλειοψηφία να προέρχονται από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Έτσι, με ψήφους 80 υπέρ, 84 κατά και ένα λευκό, αποφασίστηκε η μη άρση της ασυλίας

Αν λοιπόν δεν συμβαίνει κάτι άλλο – και θα είναι τραγικό να έχει υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση ή ανταλλαγή της ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ για μη άρση ασυλίας σε άλλη υπόθεση βουλευτού της ΝΔ – τότε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στην κυβέρνηση.

Και να καταφέρνει να επιτυγχάνει νίκες σε μια περίοδο που εσωκομματικά είναι διαλυμένο, τότε τι θα γίνει όταν «αναρρώσει» πολιτικά;

Όσο για τη ΝΔ, με τη στάση της απέδειξε ότι ίσως για να ξυπνήσει από την επανάπαυσή της στα κυβερνητικά σύννεφα, δεν της αρκεί ένας Πολάκης. Και φυσικά, πλέον, στερείται κάθε δικαιώματος να μιλάει για πολιτική συνέπεια και  για υβριστές αντιπάλους της. Είχε την ευκαιρία να τους στείλει στη Δικαιοσύνη και την πέταξε στα σκουπίδια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.