Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν έχουν τον Θεό τους! Ο Αντωνάκης του big brother και το… Ευαγγέλιο, μέσα από μια «αιρετική» ματιά!

 Άσχετα με το αν κανείς πιστεύει στη χριστιανική θρησκεία ή όχι, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για τη θρησκεία της αγάπης, τη θρησκεία που βάζει κανόνες σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς και διαμορφώνει πλαίσιο για το πώς μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια κοινωνία.

Γιατί, κακά τα ψέματα, αν μια κοινωνία δεν λειτουργεί με κανόνες τότε οδηγούμαστε στη ζούγκλα και στην αναρχία.

Στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο λοιπόν, καταγράφεται αυτό που έχει ορισθεί ως ο «Χρυσούς κανόνας του Ευαγγελίου». Στην επί του Όρους Ομιλία ο Ιησούς έχει πει:

«Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως» (Λουκ. 6,31)

Που σημαίνει:

«Ό,τι θέλετε να κάνουν σε σας οι άνθρωποι, αυτό να κάνετε κι εσείς σ’ αυτούς».

Αλήθεια, το παλικαράκι που ήταν ξαπλωμένο στο κρεβάτι του big brother και βγάζοντας τον ψυχισμό του ομολογούσε πως αν δεν του κάτσει κάποια γυναίκα θα την βιάσει, θα ήθελε να βρεθεί στην ίδια θέση;

Θα του άρεσε αν αυτή γυναίκα ήταν αδελφή του, μάνα του, κόρη του ή γυναίκα του;

Και τι θα γινόταν αν οι άνδρες βίαζαν όποια γυναίκα επιθυμούσαν;

Πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν οι γυναίκες;

Και τι θα έκανε ο εν λόγω «άντρακλας» αν τον ίδιο τον επιθυμούσαν άλλα αγοράκια και του έκαναν αυτό που θέλει ο ίδιος να κάνει στις γυναίκες;

Ας σταματήσουμε εδώ τα «αν» και τις υποθέσεις, γιατί σε μια σωστή κοινωνία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν ως σκέψεις.

Σε μια σωστή κοινωνία η τηλεόραση δεν θα μετέδιδε «σκουπίδια», δεν θα προήγαγε τη βία, δεν θα έδινε βήμα σε κάθε ηλίθιο επίδοξο βιαστή που νομίζει ότι ο κόσμος κρέμεται από τα… γεννητικά του όργανα.

Κάποιος ίσως πει ότι η μετάδοση έγινε από τη διαδικτυακή ζωντανή σύνδεση του εν λόγω reality και όχι από την τηλεοπτική συχνότητα του σταθμού που το μεταδίδει. Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, καθώς όποιος επιθυμεί να μεταδώσει τέτοιου είδους «παιχνίδια» πρέπει να διαθέτει και τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μην υπάρχουν αναλόγου τύπου εκτροπές, που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιούν περισσότερο οι νέοι, παρά την τηλεόραση.

Δεν ξέρω τι σκεφτόντουσαν στο κανάλι του Φαλήρου και επέτρεψαν να βγει στον διαδικτυακό «αέρα» η συγκεκριμένη αρρωστημένη αναφορά του «παίκτη» τους. Ίσως σκεφτόντουσαν τη ρήση του Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!». Μόνο που μάλλον τους βγαίνει ξινή αυτή η «αναταραχή» καθώς δεν δημιουργεί καμία «υπέροχη κατάσταση». Μάλλον πρόστιμα του ΕΣΡ δημιουργεί και αποχωρήσεις χορηγών από την εν λόγω εκπομπή

Τέτοιου είδους, όμως, «αναταραχές», ιδιαίτερα όταν  πρόκειται για εικόνα, τις προκαλείς μόνο όταν τις ελέγχεις. Και φυσικά έχοντας πάντα κατά νου ότι δεν προσβάλεις την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν προάγεις έκνομες πράξεις. Που σημαίνει, μη κάνεις πράγματα που δεν θες να σου κάνουν. Που παραπέμπει, στον χρυσό κανόνα του Ευαγγελίου, οποίον αν γνώριζαν θα συμπεριφερόντουσαν διαφορετικά. Αλλά οι άνθρωποι, προφανώς, «δεν έχουν τον Θεό τους»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.