Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

Η Αμαλία Μεγαπάνου έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών

Γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα και είναι κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Το 1951 παντρεύτηκε με τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Αμαλία Μεγαπάνου τον ακολούθησε και στην εξορία του στο Παρίσι τη δεκαετία του ΄60.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνάντησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Κένεντι. Τζον Κένεντι και Κωνσταντίνος Καραμανλής βγάζουν μαζί φωτογραφίες την στιγμή που τα φλας κλέβει η σύζυγος Καραμανλή η οποία είναι εξίσου κομψή όσο και η Τζάκι.

Οι ιστορίες που κυκλοφορούν για την Αμαλία Μεγαπάνου, που έφυγε πριν από λίγες ώρες από τη ζωή, πολλές. Δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, μια και η ίδια μετά το διαζύγιό της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δεν μίλησε για την κοινή τους ζωή και τους λόγους που τους οδήγησαν στον χωρισμό. Αυτό όμως που είναι αδιαμφισβήτητο είναι το στιλ της τότε Πρώτης Κυρίας της χώρας. Ένα στιλ το οποίο είχε αναγνωρίσει και η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση.


“Σκάσε Αμαλία”

Το “σκάσε, Αμαλία!” το ξεστόμισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώ η Αμαλία Μεγαπάνου στεκόταν πλάι του στο μπαλκόνι από όπου ο ίδιος θα έβγαζε λόγο. Η φράση, για κακή του τύχη, ακούστηκε από το μικρόφωνο. Η σχέση τους κράτησε μέχρι το 1972, όταν και αποφάσισε να πάρει διαζύγιο. Αιτία ήταν η δύσκολη συμβίωση, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Ύστερα από αυτό τον γάμο παντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο στις 17 Μαΐου 1973, του οποίου το όνομα πήρε και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου