Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ανοιχτή επιστολή (ιστορικό κείμενο) του Σωτήρη Παπαπολίτη

Η εξόδιος ακολουθία του Σωτήρη Παπαπολίτη θα τελεστεί την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου στον αγαπημένο του Πειραιά.

Το ιστορικό κείμενο του 2015, όπως δημοσιεύεται στο: https://piraeuspress.gr/

"Ανοιχτή επιστολή σε δύο «πρώην»

Η ανοιχτή αυτή επιστολή απευθύνεται σε δύο πρώην ιδεολογικά «ομογάλακτους», πολιτικά «συγκάτοικους», αγωνιστικά «συμμαχητές», σε δύο πρώην «συντρόφους» που ο ένας «έριξε», «πούλησε», «πρόδωσε» τον άλλο για …..να αλληλοεξυπηρετηθούν, να αλληλοβολευτούν!

Ο ένας, για να διευκολύνει την παραλλαγή του. Ο άλλος, για να εκδηλώσει «το κόμμα που προϋπήρχε μέσα στο κόμμα» (Ηλ. Νικολακόπουλος, ΤΑ ΝΕΑ), εν όψει της προκείμενης λούφας. «Παραλλαγή» ο Κος Τσίπρας και «λούφα» ο Κος Λαφαζάνης, για το τρίτο μνημόνιο της χαριστικής βολής. Σε αυτούς τους δύο πρώην αναφέρεται αυτή η ανοιχτή επιστολή.

Ομολογώ εκ προοιμίου ότι αυτή η επιστολή διαφέρει από τον τρόπο και την γλώσσα, της μέχρι τώρα γραφής μου, γιατί σαφέστατα οι επερχόμενες εκλογές είναι οι πιο ύποπτες, οι πιο καθοριστικές, όχι απλά για την επιβίωσή μας, αλλά για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας όπως την ξέρουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας ευπρεπής και έντιμος δημόσιος άνδρας και έγκριτος επιστήμονας, ο Γ. Αρσένης προειδοποιούσε το 2013 ότι «οι μειώσεις των εθνικών δαπανών δεν είναι αθώες».
Είμαι πλαστηρικός Κεντρώος με όλες τις παρακαταθήκες του Σάββα Παπαπολίτη. Αρνούμαι τον νέο-λεμπεραλισμό.

Πρότεινα (1986) και πιστεύω στον Ελληνικό Φιλελευθερισμό. Μετά από τουλάχιστον είκοσι χρόνια κοινοβουλευτικών αγώνων (και αγωνίας) παραιτήθηκα από την κοινοβουλευτική πολιτική με την θέση και δήλωση ότι «…από την καρέκλα προτιμώ την αξιοπρέπειά μου».

Από το 1981, ζήτησα θανατική ποινή για τους εμπόρους σκληρών ναρκωτικών (και το πλήρωσα πανάκριβα….) τονίζοντας πάνω από όλα ότι «ο χρήστης είναι ασθενής και δεν μπορεί να κλείνεται σε ποινικές φυλακές, αλλά σε ειδικά θεραπευτήρια-σωφρονιστήρια». Το 1983 ζήτησα

α) από την «λασποδίετη πολιτική» να κατατεθεί νόμος «με βαρύτατες ποινές για τον πολιτικό λωποδύτη αλλά και για τον πολιτικό συκοφάντη»,

β) την θέσπιση και επιβολή του «προεκλογικού πόθεν έσχες», γιατί όπως εξελισσόταν η πολιτική, πολιτική θα μπορούσαν να κάνουν οι λεφτάδες, οι λωποδύτες και οι πράκτορες και γ) να μονιάσουμε όλοι μας γιατί «εμείς οι Έλληνες είμαστε έθνος ανάδελφο» (ΤΑ ΝΕΑ).

Μετά από 15 χρόνια σιωπής, έγραψα στην «Ελευθεροτυπία» (24/04/2011) ότι «το Μνημόνιο συνιστά και επιδιώκει αυταπόδεικτα και πασίδηλα την οικονομική γενοκτονία των Ελλήνων και πρώτα την νεοκτονία»… «…αυτό παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και του ΟΗΕ (π.χ. Συνθήκη του 1948) και της ΕΕ….

Ο πολύπλευρος αφελληνισμός της Ελλάδας μέσω ληστρικού δανείου, με ανθρωποφάγα τελεσίγραφα της τρόικα και απαγόρευση δανεισμού μας από τρίτους, αποδεικνύουν αδιάψευστα την οικονομική μας γενοκτονία, με το ψευδώνυμο της «αλληλεγγύης».

Αφού οι μεγαλοευρωπαίοι επί 175 χρόνια, «διεμερίσαντο τα ιμάτιά μας εαυτοίς», τώρα στις Συνόδους Κορυφής «επί τον [εναπομείναντα] ιματισμό μας [βάζουν] κλήρον» και «η δεοντολογούσα Φύρεριν αρνείται να καταβάλλει τις αποζημιώσεις, ενώ εμείς χρηματοδοτούμε πλουσιοπάροχα την Γερμανική οικονομία».

Με την ευκαιρία δε, των ύποπτων συμβουλών της, περί συμφωνίας μας με την Τουρκία, για χερσαία και θαλάσσια σύνορα, λόγω μεταναστών, παραπέμπω πάλι στο προαναφερθέν άρθρο μου, ότι εμείς οι Έλληνες «δεν είμαστε βουτηγμένοι στο αίμα και τον ιδρώτα της αποικιοκρατίας, στο αίμα των κατακτητικών πολέμων ή στις λεηλασίες των λαών».

Από την στιγμή που προέχει αποδεδειγμένα στην πράξη η αξιοπρέπειά μου, είναι προφανές ότι δεν αναφέρομαι στα δικά μου για λόγους είτε επιστροφής στην ενεργό κομματική είτε για την υστεροδιαφημία μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ η διαφήμιση μου, με ενδιαφέρει πάντα, μόνο η τυχόν δυσφήμιση μου (για την οποία και προειδοποιώ εν όψει αυτής της επιστολής).

Γιατί λοιπόν πρέπει να είσαι αριστερός τύπου Τσίπρα ή Λαφαζάνη για να έχεις αυτές τις θέσεις; Αυτά κύριοι πρώην, για να συστηθούμε.

Και ενώ, υπογράμμιζα την ακυρότητα αυτού του Μνημονίου και ενώ, κυκλοφορούσαν τουλάχιστον τα συγγράμματα του διακεκριμένου Καθηγητή Γ. Κασιμάτη και του νυν Ευρωβουλευτή Δ. Μαρδά, κανείς δεν πήρε την πρωτοβουλία να συνενώσει πολιτικούς, επιστήμονες, διανοούμενους, εργάτες και συνδικαλιστές, ώστε να προσφύγουμε στην διεθνή δικαιοσύνη – όχι βέβαια για να προσδοκούμε δραστικά αποτελέσματα-.

Κκ. πρώην πρόεδρε και πρώην υπουργέ έρχομαι στα πεπραγμένα σας, αφ’ ενός και στην υποσχεσιολογία σας , αφετέρου.

Πρώτον, οι απάνθρωπες, αντιεπιστημονικές και προγραμματισμένα εξουθενωτικές απαιτήσεις της Τρόικα (;) εκκόλαψαν στα εργαστήριά της τον ΣΥΡΙΖΑ (βαθμιαία δε και παμπόνηρα τον ενίσχυσαν μέσω απαιτούμενων μέτρων) και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. (Γιατί άραγε;) Και ο μεν Κος Τσίπρας με τα χειροκροτήματα του πιστού συντρόφου Λαφαζάνη «είχε [αρέσκεται πάντα σε α’ ενικό] τη λύση που θα δέχονταν και οι δανειστές» (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 08/09/2013), συνεχώς «με τα λόγια έκτιζε ανώγια και κατώγια».

Κι αυτά από αγάπη και πόνο για το Λαό και την Δημοκρατία. Με τα ίδια αισθήματα για το Λαό και την Δημοκρατία προσθέτοντας όμως την Πίστη και την Πατρίδα, αλλά με άλλη τεχνοτροπία, το άλλο δημιούργημα της Τρόικα, ο κος «Εγέρθητο» και οι συναυτώ που μπορεί μεν να χαιρετούν ναζιστικά αλλά «τα χέρια τους είναι καθαρά», με τα ίδια χέρια ζητούσαν ψήφο.

Δεύτερον, επειδή είμαι καλόπιστος, αποδίδω σε εσάς κκ. Πρώην, την πλημυρρίδα των υποσχέσεων σας στις προηγούμενες εκλογές, όχι σε ψευδομανία, όχι σε αισχροκερδοσκοπικό δόλο, όχι σε απάτη, όχι σε καρεκλομανία εξουσίας. Την αποδίδω σε πόθους για λύτρωση των Ελλήνων και πρώτιστα των Νέων.

Δηλαδή, αυτή ήταν μια ευγενής, προσωπική και συλλογική σας φαντασίωση που αποτελεί μέρος της «πορνογραφίας της εξουσίας», όπως έχω αναλύσει παλαιότερα.

Έχετε όμως επτά μήνες εμπειρίας στην εξουσία, με απευθείας σχέση με τους δανειστές μας. Είχατε προσωπικό σας συνεργάτη και αυτόν που αποκαλέσατε κε Τσίπρα, στον κ. Χατζηνικολάου “asset” (!), τον κο Βαρουφάκη. Αυτό το “asset” σας -εκτός των άλλων- μπήκε στην Βουλή της πρώτης Αριστερής Κυβέρνησης, με πουκάμισο για τις παραλίες της Χαβάης….

Και λέτε στον Λαό ότι «ματώσατε για να μην ματώνει ο Ελληνικός Λαός». Ο Λαός όμως εμφανώς αιμορραγεί μέχρι θανάτου. Εσάς όμως, δεν σας βλέπουμε ματωμένο. Εκτός αν εννοείτε, από την μαχαιριά του συντρόφου Λαφαζάνη. Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι εσείς και ο κος “asset” επί επτά μήνες, τα μάλα ακκίζεστε με τους αρμόδιους της ΕΕ -ηγέτες και μη- με αποτέλεσμα το αθλιότατο τρίτο Μνημόνιο.

Με βάση και μόνον αυτή την εμπειρία των σχέσεων σας με τους δανειστές, την νοοτροπία τους και το τρίτο Μνημόνιό σας, πώς τολμάτε κε Τσίπρα και υπόσχεστε και τάζετε;;;

ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ερωτώ επισημαίνοντας ότι στα «μεγάλα» όλοι φυλαγόμαστε, όλοι προσέχουμε ιδιαίτερα. Στα «μικρά» όμως, στις λεπτομέρειες, δείχνουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, ή τι αλήθεια πιστεύουμε:

Ι. α) Ποιος έδωσε και στους δυο σας το δικαίωμα να εκβιάσετε δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα για να αλληλοδιευκολυνθείτε: ο κος Τσίπρας με την παραλλαγή του, ο κος Λαφαζάνης με την λούφα του. β) Πόσο στοιχίζουν στον πενόμενο λαό που αγωνιά για «υποκατάστατα» αυτές οι πρωτοβουλίες σας; γ) Ποια τα έξοδα του κάθε κόμματος και ειδικά του «αριστερού» (προπαντός κόμματος ηθικής) ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της ΛΑΕ, της ΧΑ και των λοιπών; δ) Γιατί δεν μας ανακοινώσατε αυτά τα έξοδα πριν ψηφίσουμε;

ΙΙ. Και τώρα οι …ειδοποιές διαφορές:

1. Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κε Τσίπρα την ώρα που η Ελλάδα όπως την ξέρουμε διακυβεύεται, να χρησιμοποιείται αυτόν τον λαοδιχαστικό λόγο; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα τέτοιας αδελφοκτόνου οξύτητας «να τελειώσετε με αυτούς», με γείτονες σαν τον Γκρουέφσκι, «με φίλους» από τα Τύρανα (εκπαιδευόμενους, τροφοδοτούμενους παντοειδώς από την Τουρκία) – αλήθεια, μάθατε για την εκεί επίσκεψη της κας Μέρκελ; Γιατί άραγε;

Και να μην λησμονούμε τον υποχθόνιο κο Νταβούτογλου και τον παμφάγο κο Ερντογάν, δίπλα μας. Με τα πετρέλαιά μας -όποια και όσα-, κάρφος στον οφθαλμόν ακόμη και «ετέρων» μας.

Με την πλημμύρα των απελπισμένων μεταναστών, με την κρίση στην Μεσόγειο. Με τον ISIS, κλπ, κλπ. Παρά τις διακοπές σας στο ΚΚΕ, δεν διδαχθήκατε τίποτα τουλάχιστον από την ευπρέπεια του λόγου του και την ευθύτητα των επιχειρημάτων του. Διαφωνώ μαζί του ριζικά, αλλά σέβομαι απόλυτα αυτή την ευπρέπεια του λόγου που δεν χυδαΐζει.

2.Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κκ. Τσίπρα και Λαφαζάνη ενόψει της πραγματικότητας -σημερινής ή αμεσομελλοντικής- που άριστα γνωρίζετε, να αρνείστε την σύμπηξη μετεκλογικά ενός ενιαίου τείχους συνεργασιών για την θωράκιση της Ελλάδας και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των Ελλήνων;

3.Προπαντός όμως, εσείς οι διαφημιζόμενοι αριστεροί, δεν νοιαστήκατε για τους νέους ανθρώπους που τόσο κόπτεστε. Ποιο μπράβο, ποιο έπαθλο, ποια εξασφάλιση, ποια προστασία ευρεσιτεχνιών τους προσφέρατε στις νέες και στους νέους που διακρίθηκαν σε διεθνή fora;

4.Ούτε καν έστω, ένα «ευχαριστώ» και ευγνωμοσύνη δεν αρθρώσατε για τους λιμενικούς, που με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν νήπια, παιδιά, γυναίκες και άνδρες μετανάστες από βέβαιο πνιγμό.

5.Ούτε καν έστω, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ευγνωμοσύνη δεν απευθύνατε στους πυροσβέστες, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, στους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων που με κίνδυνο της ζωής τους, υπερβαίνοντας το καθήκον τους, προστατεύουν ζωές, περιουσίες, περιβάλλον. Προέχει βεβαίως ….η προεκλογική λογορρύπανση.

6.Ούτε καν έστω, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ευγνωμοσύνη στους έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι άυπνοι, μακριά από τα σπίτια τους, δούλεψαν πολύ περισσότερο από 17 συνεχείς ώρες, κε πρώην πρωθυπουργέ, για να μας ενημερώνουν για το που οδηγούσατε την χώρα. Αλλά το «ξεσκόνισμά» τους είναι αναγκαίο μόνο για να κάνουν κανένα καλό σχόλιο.

7.Ούτε καν έστω, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ευγνωμοσύνη στους ένστολους που φυλάνε τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τον κο Λαφαζάνη, δύο παρατηρήσεις: έχετε απόλυτη συνταύτιση και άμεση συνέργεια, άρα και συνενοχή στο ακέραιο, στην ψευδομανία Τσίπρα, και αφού γίνατε κυβέρνηση.

Όσον αφορά τα «της δραχμής», η καθημαγμένη και άμεσα και πολλαπλά απειλούμενη Ελλάδα, δεν έχει άλλες αντοχές για πειράματα. Το «πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» αφήστε το για ερωτευμένα ζευγάρια. Εσείς, ούτως ή άλλως την δουλειά σας, την κάνατε.

Και εν τέλει η κορωνίδα του αίσχους, της χυδαιότητας, της απανθρωπιάς αλλά και της διάλυσης του προσωπείου σας και της εμφάνισης του πραγματικού σας προσώπου: Αφήστε τα άλλα κόμματα. Τα έχετε χαρακτηρίσει και οι δυο σας μερκελικά, εκμεταλλευόμενοι και την αλητεία –που και αυτήν δεν καταδικάσατε- περί «γερμανοτσολιάδων».

Διακηρύσσετε σαν γραμματείς και φαρισαίοι την ανθρωπιά, την συμπόνια, προπαντός την αλληλεγγύη, τους αγώνες «για να μην ματώνουν οι έλληνες» φορώντας την λεοντή της υψηλής ραπτικής.

Την ώρα που άνδρες και γυναίκες των 70, των 80 και πλέον ετών περίμεναν σε ουρές κάτω από τον καυτό ήλιο, για εισπράξουν 50 ευρώ από το σύνολο των πενιχρών αλλά δεδουλευμένων, υπεξαιρεμένων συντάξεων τους, εσείς δίνατε εντολή στον καθόλα ευαίσθητο υπουργό σας των οικονομικών να καταβάλλει στο σύνολό της την βουλευτική αποζημίωση, την οποία και δεν αρνήθηκαν οι λαολάτρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Οι άλλοι, όπως είπαμε δεν μας ενδιαφέρουν γιατί είναι…. μνημονιακοί.

Αιδώς Αργείοι … Κε Τσίπρα με αυτό και μόνον, εσείς μας γυρίζετε πίσω. Για να κοιτάξετε κάποιον στα μάτια Κε Τσίπρα, χρειάζεται «τσίπα». Την έχετε αυτήν την τσίπα, Κε Τσίπρα;;;Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.