Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Κύριε Σκέρτσο μου καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς....

Αμηχανία και δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσου κατά της εισαγγελέως στην υπόθεση Τοπαλούδη  κας Δόγκα, αλλά και σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, μιας και θεωρούν ότι ξεπέρασε τα εσκαμμένα και εξέθεσε την κυβέρνηση που σε καμιά
περίπτωση δεν υιοθετεί τέτοιου είδους επιθέσεις κατά δικαστών και εισαγγελέων.
Η φράση του Σκέρτσου «Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή», που απέδιδε λαϊκισμό στην εισαγγελέα έδρας για μια άκρως ευαίσθητη υπόθεση που συγκλόνισε επί μήνες το πανελλήνιο, την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από δυό απάνθρωπα κτήνη ήταν αυτή που πυροδότησε κύμα διαμαρτυριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έφερε το Μαξίμου σε θέση απολογητή. Η αντιπολίτευση σήκωσε ψηλά το θέμα και ζήτησε άμεσα την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες το μήνυμα που δόθηκε στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό ήταν σαφέστατο. Η θέση σου δεν είναι αποδεκτή, μας εκθέτει και θα ανασκευάσεις άμεσα.
Δεν άργησε και με δεύτερη δήλωση του ο κ. Σκέρτσος επεχείρησε να σώσει την  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εις βάρος του.  Τα πήρε πίσω λοιπόν όσα απαράδεκτα διατύπωσε κατά της εισαγγελικής έδρας, γράφοντας μεταξύ άλλων "Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή".
Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι αν το θέμα θεωρείτε για τον Πρωθυπουργό λήξαν ή ο υφυπουργός έχει τεθεί σε «καραντίνα» με το ερώτημα της αντικατάστασης του, τώρα ή σε δεύτερο χρόνο.
Αναλυτικά η δεύτερη δήλωση  Σκέρτσου αναφέρει:
«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης. Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».
Κύριε Σκέρτσο μας καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.