Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Δωρέα 200.000 τεστ αντισωμάτων από την οικογένεια Γιώργου Προκοπίου

Νέα μεγάλη δωρεά στη μάχη κατά του κορωνοϊού από την οικογένεια του Γιώργου ΠροκοπίουΑυτή τη φορά προσφέρει 200.000 τεστ αντισωμάτων της εταιρείας Abbott τα οποία αγοράστηκαν και ήδη έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας.

Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια του κ. Γιώργου Προκοπίου ανταποκρίθηκε από τις πρώτες στο κάλεσμα της Ελληνικής Κυβέρνησης για βοήθεια.

Τον Απρίλιο φρόντισαν για την εύρεση και αγορά, από διάφορους προμηθευτές στην
Κίνα, υλικών προστασίας των ιατρών (PPE) συνολικού βάρους 40 τόνων και όγκου 250 κυβικών μέτρων για άμεση διάθεση στα νοσοκομεία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα έφτασε και διατέθηκε στη χώρα μας ο παρακάτω εξοπλισμός.


-2.500.000 ζευγάρια προστατευτικά γάντια
-130.000 αδιάβροχες στολές
-30.000 ολόσωμες προστατευτικές στολές.

Η μεγάλη αυτή προμήθεια είχε φτάσει στην Ελλάδα σε τρεις δόσεις και καθοριστικό ρόλο στη προσπάθεια είχε ο Γενικός Διευθυντής του Κινεζικού Νηογνώμονα στην Ελλαδα κος Jiping Chen και η Κινεζική πρεσβεία. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Προκοπίου είναι πρόεδρος της επιτροπής του Κινεζικούς Νηογνώμονα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο καθώς επίσης και τακτικός πελάτης των Κινεζικών ναυπηγείων τα τελευταία 20 χρόνια. Τον συντονισμό του εγχειρήματος είχε αναλάβει ο κ.Κωνσταντίνος Λάμψιας (στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας και γαμπρός του κ.Γιώργου Προκοπίου) σε στενή συνεργασία με τη Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ) και το ΙΦΕΤ.


Δείτε εδώ την προηγούμενη Δωρεά 1,2 εκατ. ευρώ για την Υγεία της χώρας από την οικογένεια του Γ. Προκοπίου: https://rigillis18.blogspot.com/2020/03/12.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου