Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Κ. Μητσοτάκης από την Πάτρα: Κατάντια για τη χώρα η «πλειοψηφία της γκαζόζας»

Κ. Μητσοτάκης από την Πάτρα: Κατάντια για τη χώρα η «πλειοψηφία της γκαζόζας»


Βολές κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία που πραγματοποίησε απόψε στον πολυχώρο Royal στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα.
«Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter. Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση. Η Ελλάδα ήταν πάντα, ως προς τη θεσμική της παράδοση, μια ευρωπαϊκή χώρα στη Βαλκάνια. Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους μας κατάντησαν μια βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε.
Σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει. Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες και άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες. Και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.
«Όλοι πια έχουν καταλάβει τι συμβαίνει. Ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου. Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό. Και το ερώτημα που δεν απαντάει ο κ. Τσίπρας είναι τι ακριβώς φοβάται; Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί; Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του; Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς. Ζητάει και άλλα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε από την Πάτρα ένα ένα μήνυμα, όπως είπε, στον κ. Τσίπρα. «Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα. Όπως εξαιρετικά επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και βαθύτατα προσβλητική για τη χώρα είναι όλη αυτή η δυσώδης και παρακμιακή κατάσταση. Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Οπως ανέφερε, «δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια».

Η οσμή της νέας διαπλοκής
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στις μεθοδεύσεις, όπως είπε, της κυβέρνησης προκειμένου να αλώσει, εκτός από το κοινοβούλιο, και τους χώρους της ενημέρωσης και της δικαιοσύνης.
Ειδικότερα για την ενημέρωση, σημείωσε ότι «χθεσινοί εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ μεταμορφώθηκαν σε φίλους μέσα σε μια νύχτα. Και μεταβλήθηκαν σε εκδότες καινούριων εντύπων, ξεχνώντας τα χρέη που είχαν από τα προηγούμενα. Νέα και παλαιά τζάκια παράγουν τώρα τον ίδιο μαύρο καπνό. Η οσμή της νέας διαπλοκής, όμως, είναι ακόμη πιο αποκρουστική.
«Αυτές οι πρακτικές όμως θα τελειώσουν», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα μέσα τους για να ασκήσουν πίεση στην επόμενη κυβέρνηση ώστε να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα να το ξεχάσουν.
«Η θεμιτή κριτική είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη. Ο έλεγχος της εξουσίας από τον τύπο είναι συστατικό κάθε υγιούς δημοκρατίας. Εκβιασμοί και συναλλαγές δεν θα βρουν ανταπόκριση. Και επειδή κάποιοι έχουν καλοσυνηθίσει με τη σημερινή κυβέρνηση, τους συνιστώ να αλλάξουν πρακτικές», ανέφερε.

Πνεύμα ολοκληρωτισμού
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ένα ένα πνεύμα ολοκληρωτισμού πάει να δηλητηριάσει τη δημόσια ζωή. «Επωάζεται στα λόγια του πρωθυπουργού πως όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι μη σκεπτόμενος και πως όποιος διαδηλώνει για την άποψή του είναι φασίστας. Δεν έχει ξαναζήσει η χώρα τέτοια κατάντια, ο εν ενεργεία πρωθυπουργός να αποκαλεί περίπου ηλίθιους όσους πολίτες διαφωνούν με την πολιτική του. Είναι μέγιστη προσβολή στη Δημοκρατία και δείχνει το βαθμό έπαρσης και αλαζονεία του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Η φράση αυτή και το στίγμα που τη συνοδεύει θα τον ακολουθεί για πάντα», σημείωσε.
Όλες αυτά είναι κινήσεις που «δένουν» και με τα θλιβερά παζάρια που συμβαίνουν στη Βουλή. Είναι πλευρές μιας ενιαίας πολιτικής, που πριονίζουν τους θεσμούς. Δηλαδή, τα στηρίγματα της ίδιας της Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Πάτρα με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η εφημερίδα «Γνώμη» για τον ένα χρόνο από το θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της Χρήστου Ι. Χριστόπουλου με τίτλο «Δημοσιογραφία και Δημοκρατία».
Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποκτά ενδιαφερον για την τοπική πολιτική σκηνή μετά την χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Παπαδημάτου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται στο περιθώριο της εκδήλωσης να έχει συνάντηση με κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία εμπλέκονται στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.