Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ξεσηκώνεται η Ελλάδα για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα το μεσημέρι της Κυριακής

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία/Φωτογραφία: Eurokinissi/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων από όλη την Ελλάδα που θα φτάσουν στην Αθήνα για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας απευθύνει κάλεσμα,
μέσω facebook, στους πολίτες να βρεθούν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 μετά το μεσημέρι και στόχος της Επιτροπής Αγώνα είναι οι πολίτες να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όσο για τη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων, ώστε ο κόσμος να πάει στην Αθήνα και να διαδηλώσει.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και μάλιστα ξεκίνησε καμπάνια στα social media και στο Ίντερνετ, με το σύνθημα: Respect the Truth (Σεβασμός στην Αλήθεια), με στόχο να μην κυρωθεί η συμφωνία.
Επίσης, 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, ζήτησαν με επιστολή τους προς κυβέρνηση και βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».
Σημειώνεται επιπλέον, ότι 67 συνολικά δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και μόνο 5 δηλώνουν υπέρ ή κρατούν ουδέτερη στάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.