Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πανηγυρίζουν προκαταβολίκα Σόρος και Ζάεφ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών-"Θέλει η που#@να να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει"

Ο Ζόραν Ζάεφ (αριστερά) και ο Τζορτζ Σόρος (δεξιά) -Φωτογραφία: twitter
 "Θέλει η που#@να να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει", λέει η παροιμία και έχει άμεση εφαρμογή στη χαρά που νιώθουν Σόρος και Ζάεφ για την πορεία των πραγμάτων με τα Σκόπια και κυρίως με την επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το protothema.gr:
Συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος είχε ο Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζάεφ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Όπως έγραψε, οι δυο τους αντάλλαξαν ιδέες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των Σκοπίων και του Open Society του μεγαλοεπενδυτή, σε διάφορους κοινωνικούς τομείς.


«Η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογήθηκαν ως βασικά βήματα που παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα και την περιοχή, ανοίγοντας την πόρτα για νέες ξένες επενδύσεις, για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της πΓΔΜ. Προβολή εικόνας στο Twitter
Со основачот на Фондациите Отворено општество, @GeorgeSoros во рамки на во Давос разменивме идеи за интензивирање на соработката меѓу @VladaMK и @OpenSociety, со цел да обезбедиме подобри капацитети во разни општествени сфери во .
 http://vlada.mk/node/16525 

Οι δύο άνδρες «αντάλλαξαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και του ιδρύματος Open Society», με στόχο την παροχή καλύτερων εγκαταστάσεων για τη φροντίδα και την προσχολική εκπαίδευση για τα παιδιά και την ένταξη των Ρομά σε διαφορετικούς τομείς των κοινωνικών τάσεων.


zaev_soros2


Κατά τις συνομιλίες που είχαν, Ζόραν Ζάεφ και Τζορτζ Σόρος αναφέρθηκαν στη σημασία εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα και την ανάγκη να υπάρξει εντατική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος είναι να υπάρξει «αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και κοινοτήτων στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.