Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Σάλος από σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τον Μητσοτάκη - Για εξευτελισμό μιλά η ΝΔ

2410479
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ενέργεια του σχολιαστή της κρατικής ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΝΔ ως τον θεωρητικό του φασισμού!

«Κάποιες στιγμές στην ομιλία Μητσοτάκη νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού» είπε ο σχολιαστής της ενημερωτικής εκπομπής, που παρουσιάζει η Κατερίνα Ακριβοπούλου, αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ.

Το γραφείο τύπου της ΝΔ απέστειλε ανοικτή επιστολή προς την διοίκηση της ΕΡΤ στην οποία μιλά για δημόσιο εξευτελισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αναλυτικά αναφέρει:

Ανοιχτή επιστολή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προς τους:
Βασίλη Κωστόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ
Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ.
Παναγιώτη Τσούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη Ματιά» ακούστηκαν σήμερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».
Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο κ. Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.
Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.
Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Υ.Γ Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης


Αντιδράσεις στο διαδίκτυο

Εξίσου έντονες ήταν και οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Η ομάδα αλήθειας ανάρτησε σχετικό βίντεο ενώ στα αξιοσημείωτα των αντιδράσεων είναι ότι αρκετοί χρήστες επεσήμαναν πως πλέον οφείλει να παρέμβει η διοικηση της ΕΡΤ και να αποδοκιμάσει τις σχετικές εκφράσεις ενώ άλλοι ζητούσαν το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.