Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Να μην κλείσει η ΝΔ και στις εκλογές αυτές το μάτι στον κ. Μπουτάρη

Πηγή: voria.gr
Ο προεκλογικός αγώνας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές κόπασε λόγω θέρους, καλό θα ήταν όμως να θυμίσω μερικά πράγματα στη Ν.Δ., ίσως, αν υπάρξουν και άλλες φωνές, να μην επαναλάβει την τακτική των δύο προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων, όπου έμμεσα υποστήριξε τον
Μπουτάρη, θυσιάζοντας στελέχη της Θεσσαλονίκης.

Ήταν κοινό μυστικό, η συμφωνία Βενιζέλου με επίλεκτα στελέχη της ΝΔ για υποστήριξη του Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν οι μαρτυρίες προβεβλημένων Θεσσαλονικέων, που τους ζητήθηκε να υποστηριχθεί ο Μπουτάρης. Και μπορεί η ηγεσία να σιωπούσε, αλλά δεν είναι δυνατόν να μη είχε πληροφορηθεί, αυτά που πληροφορούμασταν εμείς από έγκυρες πηγές.

Αυτό φάνηκε με τον τρόπο που καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο του Γκιουλέκα. Όταν σε ένα συνδυασμό, πλην μετρημένων στα δάκτυλα υποψηφίων, ρωτάς ποιος είναι αυτός, μεταξύ 60 υποψηφίων, τότε ο συνδυασμός πάσχει. Παρ’ όλα αυτά, ο συνδυασμός βρέθηκε πίσω με λίγα μόνο ψηφοδέλτια.

Στην επόμενη αναμέτρηση, μόλις και επιτράπηκε στον Καλαφάτη να κάνει ένα μήνα προεκλογική εκστρατεία. Δεν μπορεί ο Σταύρος να μη κατάλαβε τι παίζει, αλλά δεν άφησε ακάλυπτο το κόμμα του. Με την ουσιαστική απουσία προεκλογικού αγώνα, δεν μπορούσε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Τώρα, μας έρχονται πάλι από την Αθήνα, περίεργες πληροφορίες, που της επέτεινε μια δήλωση του Δένδια. Είπε: «Την συζήτηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη θα μπορούσαμε να την κάνουμε κι εμείς. Και με οποιονδήποτε έχει χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοικτής στην κοινωνία μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει. Εάν δεν το επιλέξει είναι θέμα δικό της, όμως δεν είναι μόνο κ. Τσίπρας που μπορεί να συζητά».

Και συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, πως αν και κατά 99% η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει δικό της υποψήφιο στον δήμο Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας με νόημα ότι μπορεί να εξετάσει και την υποψηφιότητά Μπουτάρη. «Μπορούμε να σκεφτούμε και αυτό, είναι όλα ανοιχτά στη συζήτηση».
Ακούστε, εκεί στους υψηλούς ορόφους της Ν.Δ. Τρίτη φορά το ίδιο παιχνίδι, με θυσία πάλι κάποιου κομματικού στελέχους, δεν θα περάσει. Και ο Κυριάκος καλά θα κάνει να συμμαζέψει τους ψιθυριστές που βρίσκονται δίπλα του "όσο κοντά του κι αν είναι". Και δεν εννοώ μόνο τον Δένδια.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/na-min-klisi-i-nd-ke-stis-ekloges-aftes-to-mati-ston-mpoutari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.