Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Έτοιμα τα 5 κρίσιμα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πηγή:parapolitika.gr
Πέντε νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση τους πρώτους μήνες μετά τις επόμενες εκλογές είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής προετοιμασίας της Νέας Δημοκρατίας, που έχει δύο βασικούς σταθμούς…

Τη ΔΕΘ, στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου ο
Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναπτύξει τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ., με έμφαση στη στοχευμένη μείωση φόρων, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και το συνέδριο του κόμματος, στα μέσα Δεκεμβρίου, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκλέξει και θα παρουσιάσει τα νέα στελέχη του.

Η προετοιμασία του συνεδρίου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με τη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η προετοιμασία των πέντε νομοσχεδίων βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και τις 23 Ιουλίου, την τραγική δηλαδή ημέρα που άλλαξαν όλα. Οι καταστροφικές πυρκαγιές και η διαχείρισή τους από την κυβέρνηση και τους ανθρώπους που είχε τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά κυριάρχησαν στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέβαλε τις περιοδείες του και ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του.

Μέχρι εκείνη την ημέρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε τακτικές, πολύωρες συναντήσεις σχετικά με τα πέντε νομοσχέδια, τα οποία αφορούν το φορολογικό, το αναπτυξιακό, τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης. Ο κ. Μητσοτάκης εποπτεύει προσωπικά την πρόοδο των εργασιών από τους αρμόδιους βουλευτές και τη Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος, ώστε αυτά τα σχέδια νόμου να είναι έτοιμα πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές και να δώσουν το στίγμα της διακυβέρνησης της Ν.Δ. από τους πρώτους κιόλας μήνες.

Πιστεύει, εξάλλου, ότι η βαθιά και ουσιαστική μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας της οικονομίας, του Δημοσίου, της Δικαιοσύνης και της Εκπαίδευσης θα επιτρέψει στη χώρα να επανέλθει στην «κανονικότητα», να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να αποκτήσει αναπτυξιακή ορμή.
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.