Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Άδωνις περί αποστασίας: «Και πού να σφίξουν οι ζέστες...»

«Δεν υπάρχει ούτε ένας που να ασχολείται στην Ελλάδα με αυτά τα παραμύθια», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, για τις καταγγελίες της κυβέρνησης περί σχεδίου αποστασίας.
«Και πού να σφίξουν οι ζέστες...», σχολίασε ακόμη για το θέμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να περάσει με απλή
πλειοψηφία στη Βουλή, καθώς το Σύνταγμα δεν επιτρέπει 180 ψήφους γι' αυτή, είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης. Εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος θα φέρουν τη συμφωνία στη Βουλή «την ώρα που θα έχουν αποφασίσει να κάνουν εκλογές» και ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα πει «έριξα την κυβέρνηση για τη Μακεδονία, μήπως... τσιμπήσει κανείς και ανέβουν τα ποσοστά του».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε επίσης ότι η επόμενη κυβέρνηση θα έχει ελάχιστα περιθώρια βελτίωσης της συμφωνίας, εάν αυτή κυρωθεί από την παρούσα Βουλή.
Σε ερώτηση για την κάθαρση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας πέφτοντας θα κάνει κάθε είδους "ασχήμιες" μήπως μπορέσει και σώσει τον εαυτό του», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, «είμαι έτοιμος να δω και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε προανήγγειλαν -μέσω του γνωστού non paper του Μαξίμου- εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Σχολιάζοντας τη συμφωνία για το χρέος, είπε ότι οι αγορές την αποτίμησαν ως «μέτρια συμφωνία που δεν αλλάζει την πορεία της χώρας. Απλώς αναβάλλει το πρόβλημα του ελληνικού χρέους για μια δεκαετία και αυτό για τις αγορές σημαίνει αστάθεια».
Επισήμανε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει δύο οικονομικά προγράμματα με μειώσεις φόρων εκ των οποίων το πρώτο δεν περιλαμβάνει αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει μείωση των δημοσιονομικών στόχων σε συνεργασία με τους εταίρους.
«Σε κάθε περίπτωση θα μειώσουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Το ύψος αυτής της μείωσης και η ταχύτητα θα εξαρτηθούν και από τη διαπραγμάτευση με τους έξω» πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν μπορείς να χωρίσεις το κράτος από την Εκκλησία γιατί λαός και Εκκλησία είμαστε ένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου