Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Κουμουτσάκος: Η Άγκυρα να αλλάξει πορεία και η Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις

Η Τουρκία θα πρέπει να κατανοήσει πώς λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα, τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, ενώ καλεί παράλληλα την Κυβέρνηση να διευκρινίσει πώς χειρίζεται τις κρίσιμες εθνικές υποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του σήμερα ο κ
. Τσαβούσογλου ανέφερε πως ο Αλ. Τσίπρας και ο Ν. Κοτζιάς είχαν υποσχεθεί αρχικά ότι θα παραδώσουν στην Άγκυρα τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, κάτι που υποστηρίζει ότι δεν έγινε εξαιτίας των πιέσεων που ασκήθηκαν από την Ευρώπη.
«Τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι «ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος».
Επιπλέον αναφέρει ότι «η αναθεώρηση της λανθασμένης αυτής προσέγγισης της Άγκυρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να επιτύχουμε ανέφελες διμερείς σχέσεις οι οποίες θα διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό.
Τέλος, τονίζει ότι «η Κυβέρνηση και ειδικά οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις», καθώς, όπως εξηγεί «οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι, είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.