Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Βορίδης για Κλεισθένη: Στόχος της κυβέρνησης οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν ρόλο


Μ. Βορίδης για Κλεισθένη: Στόχος της κυβέρνησης οι συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν ρόλο

Σε μια φράση του Μάκη Βορίδη αποτυπώνεται η στόχευση της κυβέρνησης με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές: «αφού δεν έχει τίποτα στην αυτοδιοίκηση ξαφνικά το 5% με 7% των συνδυασμών σας πρέπει να αποκτήσει ρόλο». Και όντως έτσι θα συμβαίνει πλέον αφού για παράδειγμα, όπως σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές που επεξεργάζονται τον Κλεισθένη, «σε συμβούλιο με 101 μέλη εκλέγεται κάποιος με 0,99%»! «Το κίνητρο σας είναι τα μικροκομματικά οφέλη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο», προσέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποδομώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης. Βασικότερο όλων, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θα χτιστεί μια κουλτούρα συνεργασιών. «Αυτά τα λέει όποιος δεν έχει καμία επαφή με την αυτοδιοίκηση. Γιατί οποίος κάνει μια τέτοια αναγωγή και ξεχνά ότι οι χειρότερες συνεργασίες γίνονται στη βάση μικροσυμφερόντων», υπογράμμισε και ανέδειξε το γεγονός ότι πλέον θα επιτρέπονται οι μικροσυναλλαγές ανάμεσα σε στελέχη και συνδυασμούς. Για παράδειγμα επιτρέπεται η προσχώρησης συμβούλου σε άλλο συνδυασμό, κι αυτό γιατί «πρέπει να διευκολυνθεί η συνδιαλλαγή». «Μπορεί να γίνει αντιδήμαρχος και από άλλο συνδυασμό αλλά με την έγκριση του συνδυασμού. Ανταλλαγή σε πρόσωπο και σε συνδυασμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο γαλάζιους βουλευτής.
Την ίδια ώρα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο που ως στόχο έχει να πλήξει τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς. «Εν συνεχεία με συναλλαγές περιθωριακές μειοψηφείς θα αποκτούν ρόλο στο συμβούλιο», εξήγησε και προανήγγειλε ότι ο Κλεισθένης θα καταρρεύσει. «Το θέτετε επειδή είναι μια αφετηριακή θέση της αριστερά, επειδή το συνδέεται με μια συγκεκριμένη στόχευση που δεν έχει  να κάνει με το κοινό καλό και γι’ αυτό θα καταρρεύσει», είπε.
Τέλος, διαφώνησε και με τη λογική των δημοψηφισμάτων που νομοθετεί η κυβέρνηση, καθώς όπως είπε αυτό δεν βοηθάει στη λήψη δύσκολων αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.