Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Στέλιος Πέτσας για τις συμφωνίες Τσίπρα: Δεν υπάρχει πιο κάτω στον εξευτελισμό και στην αυτογελοιοποίηση για αυτή την κυβέρνηση

Ο Διευθυντης του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου της ΝΔ, σε ανάρτησή του στο facebook  σχολιάζει τις τελευταίες συμφωνίες του κ. Τσίπρα, τις οποίες ο πρωθυπουργός παρουσιάζει ως "ιστορικές". 
Γράφει ο Στελιος Πέτσας:

"Υπάρχει η αίσθηση ότι δεν υπάρχει πιο κάτω στον εξευτελισμό και στην αυτογελοιοποίηση για αυτή την κυβέρνηση.
Όμως το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει!
Και η κυβέρνηση Τσίπρα αποδεικνύει κάθε μέρα ότι μπορεί να γελοιοποιηθεί πιο πολύ. Δυστυχώς πάντα με δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα.
Πρώτα μας έλεγαν για τη δήθεν «διεθνή πίεση» να λυθεί το ζήτημα των Σκοπίων. Για να αποδειχθεί στη Σύνοδο Κορυφής ότι μια σειρά χωρών είναι αντίθετες στην είσοδό τους στην ΕΕ και ότι όλη η πρεμούρα είχε ονοματεπώνυμο Τσίπρας-Καμμένος-Κοτζιάς.
Μετά μας έλεγαν ότι υπάρχουν δήθεν «σενάρια αποστασίας» (ανοησίας, μάλλον ήθελαν να πουν) με όργανα «ακροδεξιές ομάδες βίας» που δήθεν «απειλούν το πολίτευμα». Για να αποδειχθεί ότι οι «ακροδεξιές ομάδες βίας» ήταν ο ... «Ρουβίκωνας».
Συνεχώς έλεγαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το Σκοπιανό και την πίεση που υπάρχει στη Γερμανία και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το μεταναστευτικό, για να πάρουν δήθεν «ανταλλάγματα» πότε για το χρέος και πότε για τις συντάξεις.
Αφήνω στην άκρη - για λίγο - το πόσο ταπεινωτικό και αντίθετο στο DNA του Έλληνα είναι ακόμη και να σκέφτεται Έλληνας Πρωθυπουργός έτσι.
Και έρχομαι στα δήθεν ανταλλάγματα:
1. Χρέος; Ούτε ένα ευρώ «κούρεμα» ούτε στο κεφάλαιο, ούτε στους τόκους. Επιμήκυνση μόνο. Δηλαδή ότι θα έκανε ένας τραπεζικός υπάλληλος σε οποιονδήποτε πολίτη είχε βάλει υποθήκη το σπίτι του και είχε δυσκολίες ρευστότητας. Μας μείωσαν δηλαδή προσωρινά τη δόση για να την κάνουν ασήκωτη στο μέλλον κρατώντας πάντα σε ομηρία τη χώρα, καθώς τα δάνειά μας συνεχώς θα απαιτούν διαπραγματεύσεις για να αναδιαρθρωθούν.
2. Συντάξεις; Κανονική λαιμητόμος με μείωση 1-3 συντάξεων σε 6 μήνες από τώρα. Απώλειες που φτάνουν μέχρι 438 ευρώ το μήνα! Κάθε μήνα!
3. ΦΠΑ στα νησιά; Είπε ο κ. Τσίπρας ότι «όσο είναι Πρωθυπουργός - και θα είναι για πολύ καιρό ακόμη - ότι δεν θα γίνει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά». Καταρχάς, νησιά είναι και η Σύρος, η Σκιάθος και δεκάδες άλλα που αυξήθηκε 30% ο ΦΠΑ, σε δυο φάσεις, από 1.10.2015. Αφετέρου ο «πολύς καιρός ακόμη» αποδείχθηκε ... 6 μήνες! Μέχρι 31.12.2018 (βλέπε φωτό την ΠΝΠ). Αντάλλαξε ο κ. Τσίπρας επιστροφή αγνώστου αριθμού μεταναστών από την Γερμανία στην Ελλάδα, σε «κλειστά»(;) κέντρα φύλαξης σε όλη την Ελλάδα, με μια 6μηνη παράταση στο ΦΠΑ σε 5 νησιά κόστους μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ...
Εξευτελισμός για την κυβέρνηση Τσίπρα που αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να κάνει κάθε συναλλαγή με αντάλλαγμα εξωτερική στήριξη μήπως και παραμείνει μερικές εβδομάδες στην εξουσία.
Συναλλαγή που όμως γεννά υποχρεώσεις για τη χώρα. Και που προσλαμβάνεται ως επιζήμια και ανήθικη από τους Έλληνες προκαλώντας αισθήματα ταπείνωσης και οργής.
#axizoume_kalytera"
251

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.