Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Γιατί η ΝΔ "έλουσε" τον Μοσκοβισί

Γιατί η ΝΔ έλουσε τον Μοσκοβισί
 Πηγή: usay.gr- Της ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ
Όταν έκλεισε η πόρτα του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ισόγειο της Βουλής, το κλίμα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ούτε εύκρατο, ούτε μεσογειακό ήταν για τον Ευρωπαίο Επίτροπο  Πιέρ Μοσκοβισί.
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ, έχει υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στους Ευρωπαίους, καταλογίζοντάς τους
ευθύνες για την ανοχή που δείχνουν προς την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου και την αναίτια σκληρή τακτική τους να φορτώνουν, μέτρα και βάρη στον ελληνικό λαό, για τις επόμενες δεκαετίες, εξαντλούμενοι σε θριαμβολογίες και αναφορές κενές περιεχομένου και αποτελέσματος για την ελληνική οικονομία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας παρακολουθήσει την αντιπαράθεση στη Βουλή νωρίτερα, επέμεινε ότι καμία καθαρή έξοδος δεν υπάρχει και ότι, μετά το τρίτο «αχρείαστο» Μνημόνιο, έπεται ένα τέταρτο «κεκαλυμμένο» Μνημόνιο. Συνέστησε,  στον Ευρωπαίο Επίτροπο να είναι «πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του», καλώντας τον, να σεβαστεί τις θυσίες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες. Tαυτόχρονα, εξέφρασε ξεκάθαρα, στον κεντρικό Ευρωπαίο αξιωματούχο την ενόχλησή του για την «ωραιοποίηση» της  κατάστασης, που καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες στους πολίτες.
Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στο δόγμα «ότι λέμε μέσα, λέμε και έξω» έχει στην κυριολεξία «περιλάβει» κατά καιρούς και ορισμένους πρεσβευτές, που τα έχουν ακούσει για τα καλά, για την μεροληπτική και επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα στάση που κρατούν. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΕΛΚ στην Συνοδο Κορυφής δεν υιοθέτησε την θριαμβολογία, για την συμφωνία  των Πρεσπών,  στο επίσημο ψήφισμά του, σεβόμενο την κάθετη διαφοροποίηση ενός μέλους του, της Ν.Δ.
Ο γάλλος Επίτροπος Οικονομικών,  πάντως πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ, είχε ήδη υποστεί την πρώτη ψυχρολουσία όταν  βρέθηκε στόχος  γαλάζιας επίθεσης, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Ο τρόπος που κινείται εκφράζεται και λειτουργεί ο κ. Μοσκοβισί είχε από καιρό στοχοποιηθεί  από τη Ν.Δ. Αυτό που του καταλογίζουν, είναι ότι  η προσωπική του ατζέντα,  ξεπερνά   τη θεσμική του ιδιότητα καθώς παρέχει μάλλον …  ιδιοτελή στήριξη, στην κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστική η έκρηξη Χατζηδάκη στην Βουλή, ο οποίος καταγράφεται στην κατηγορία των πολιτικών που διαθέτουν «ψυχρό αίμα» όταν αποτιμούν πολιτικές καταστάσεις.
Αυτό που οδήγησε τη Ν.Δ στην έκρηξη είναι η γνώση, ότι ο Επίτροπος, έχει δημόσια δεχθεί  να είναι κορυφαίος υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκεί δηλαδή που  κ. Τσίπρας προσκαλείται συνεχώς σε όλες τις συναντήσεις των Σοσιαλιστών. «Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν επισημαίνουν επιτελείς της Ν.Δ  και για τη διαμόρφωση των αναγκαίων συμμαχιών συχνά γίνονται αμοιβαίες παραχωρήσεις και εξυπηρετήσεις.
Συνεπώς αυτή η υπερβολική θέρμη και στήριξη με μεγάλα λόγια προς την κυβέρνηση μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαία, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν και να λαμβάνουν υπόψη τους οι πολίτες».Τέλος υπενθυμίζουν οι η Ν.Δ καταψήφισε τα μέτρα στην Βουλή μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και η περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019, που ψήφισαν από κοινού Συριζα-Ανελ και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «μαύρη προπαγάνδα» εις βάρος της Ν.Δ και πολιτικό θράσος, να της καταλογίζουν ευθύνη η και πρόθεση, για αυτά που εκείνοι διαπραγματεύονται και ψηφίζουν.
Στη Ν.Δ επιμένουν πάντως στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός είναι «υπό προθεσμία» από τον κυβερνητικό του εταίρο, παρά το «στημένο  παιχνίδι» και προεξοφλούν εξελίξεις, την ώρα που πιέζουν τον κ.Τσιπρα να ορίσει χρόνο εκλογών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει να κινείται σε ρυθμούς που παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο. Αναχωρεί σήμερα για νέα περιοδεία,  στη Λευκάδα και στη συνέχεια στην Πάτρα, όπου θα δώσει και συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα.
Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε μια εξαιρετικά παράδοξη και αλλοπρόσαλλη στιγμή για τον κυβερνητικό συνασπισμό λόγω της στάσης του Πάνου Καμμένου.
Η κυβέρνηση σχολιάζουν στη Ν.Δ,  ετοιμάζεται να πάει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα, χωρίς μπούσουλα, λόγω  διαφωνίας Μαξίμου και ΥΠΕΞ από τη μία και υπουργείου Άμυνας από την άλλη για το αν η συμφωνία για το Σκοπιανό είναι «πολύ καλή», όπως υποστήριξε ο Νίκος Κοτζιάς (Κόκκινο 105,5) ή «κακή» όπως κατά την προσφιλή του τακτική ωρυόταν ο Πάνος Καμμένος στη χθεσινή  συνέντευξη Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.